Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 22 2013

Γιατί η πώληση Τ.Τ. και Proton πάει μετά τις ΑΜΚ

Γιατί η πώληση Τ.Τ. και Proton πάει μετά τις ΑΜΚ
Μετά την ολοκλήρωση των αυξήσεων κεφαλαίου θα βγουν, όπως όλα δείχνουν, προς πώληση το «νέο Τ.Τ» και η «νέα Proton».

Παρά την πίεση της DG Comp για ταχεία ολοκλήρωση των κινήσεων συγκέντρωσης, ώστε να μην υπάρξουν νέες καθυστερήσεις στα πλάνα αναδιάρθρωσης, υπερισχύει, προς το παρόν, η άποψη ότι πρέπει να ολοκληρωθούν οι ΑΜΚ για να διασφαλισθεί η όσον το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή στον διαγωνισμό πώλησης.

Άποψη που στηρίζεται, αφενός, στη δυσκολία συμμετοχής στη διαγωνιστική διαδικασία των Alpha, Πειραιώς, Εθνικής, όσο βρίσκονται σε εξέλιξη αυξήσεις κεφαλαίου ή έχει δρομολογηθεί η έγκριση των ενημερωτικών δελτίων, και, αφετέρου, στην ανάγκη να υπάρξει η απαραίτητη προεργασία.

Υπενθυμίζεται ότι το ΤΧΣ έχει μεν προσλάβει σύμβουλο πώλησης για την Proton, όχι όμως για το Τ.Τ., για το οποίο μόλις χθες εκδόθηκε η οριστική απόφαση της ΤτΕ για το curve out.

Επίσης, εκκρεμεί η υποβολή από το Τ.Τ. του προγράμματος εθελουσίας, πρακτικά όμως το πρόγραμμα μπορεί να τρέξει και μετά από ενδεχόμενη πώληση της τράπεζας.

Όσον αφορά την Proton, όπως έχει γράψει το Euro2day.gr, έχει προσληφθεί από το ΤΧΣ η Rothschild ως σύμβουλος πώλησης και τρέχει τη διαδικασία για να ανοίξει βιβλίο προσφορών.

Μέχρι τις 15 Ιουνίου οι δύο τράπεζες θα πρέπει να έχουν πωληθεί. Κάπου εκεί τελειώνουν και οι αυξήσεις κεφαλαίου των συστημικών τραπεζών.

ΥΓ.: Η Alpha και η Πειραιώς δεν φαίνονται διατεθειμένες να κυνηγήσουν το Τ.Τ., άρα προβλέπεται… ντέρμπι μεταξύ της Eurobank και της Εθνικής και πολλά θα κριθούν από τα αποτελέσματα της αύξησης κεφαλαίου της δεύτερης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v