Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Μικτά πρόσημα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με την προσοχή των επενδυτών στραμμένη στα στοιχεία για το εμπόριο της Κίνας. Με 2,7% «έτρεξε» το ΑΕΠ της Σιγκαπούρης το α’ τρίμηνο.

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Μικτή η εικόνα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά τις χθεσινές πιέσεις που τροφοδοτήθηκαν από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ, με τους επενδυτές να αξιολογούν τώρα τα οικονομικά στοιχεία από τη Σιγκαπούρη και τη Νότια Κορέα, ενώ αναμένουν τα στοιχεία για το εμπόριο της Κίνας.

Τα εμπορικά στοιχεία της Κίνας για τον Μάρτιο θα δημοσιευθούν αργότερα μέσα στην ημέρα, με τις εξαγωγές να προβλέπεται ότι θα μειωθούν κατά 2,3% σε ετήσια βάση από οικονομολόγους που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, το ΑΕΠ της Σιγκαπούρης το πρώτο τρίμηνο του έτους αυξήθηκε κατά 2,7% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις, ταχύτερα από την αύξηση 2,2% που καταγράφηκε το τελευταίο τρίμηνο του 2023.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,3% ενώ αντιθέτως ο Nikkei κινείται 0,4% υψηλότερα στις 39.594 μονάδες.

Οριακά χαμηλότερα στις 3.033 μονάδες ο Shanghai Composite, κατά 1,76% υποχωρεί ο Hang Seng στις 16.794 μονάδες, κατά 0,82% ο Kospi στις 2.684 μονάδες και κατά 0,3% ο ASX στις 7.789 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v