Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συναγερμός στην κυβέρνηση για το Flyover

Σύσκεψη μετά την απόφαση-βόμβα του ΣτΕ για «πάγο» στην εκτέλεση των έργων. Η προειδοποίηση του Νίκου Ταχιάου.

Συναγερμός στην κυβέρνηση για το Flyover

«Πάντα υπήρχαν αντιδράσεις όταν τα έργα εκτελούνται σε αστικό περιβάλλον, όμως πρέπει να γίνουν για να διευκολυνθεί η καθημερινότητά μας, να διευκολυνθεί η ζωή μας, ο τρόπος με τον οποίο κινούμαστε στην πόλη και βέβαια περιμένουμε να γίνει και το μετρό, για να συμβάλει στη διευκόλυνση των μετακινήσεων», δήλωσε ο Αντιπεριφειάρχης υποδομών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Πάρης Μπίλλιας, για την απόφαση- βόμβα του ΣτΕ να σταματήσουν οι εργασίες για το FlyOver, μετά τις προσφυγές κατοίκων.

Ο ίδιος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, παραδέχθηκε ότι το συγκεκριμένο έργο ταλαιπωρεί καθημερινά τους πολίτες και για τον λόγο αυτό όλοι εύχονται να ολοκληρωθεί εντός του χρονοδιαγράμματος. Η χθεσινή εξέλιξη με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δημιουργεί ανησυχίες, τόνισε ο κ. Μπίλλιας μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, ενώ επισήμανε ότι όλοι αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα του έργου.

H κυβέρνηση βρίσκεται σε συναγερμό και για σήμερα έχει προγραμματιστεί σύσκεψη παρουσία του υφυπουργού Νίκου Ταχιάου, για να καθοριστούν τα επόμενα βήματα.

Το ζήτημα -το οποίο εμμέσως πλην σαφώς δείχνει να αναγνωρίζει ο αρμόδιος υφυπουργός Νίκος Ταχιάος- είναι τι θα γίνει αν χρειαστεί να ανασταλούν οι εργασίες έως ότου εκδοθεί και καθαρογραφεί η απόφαση του ΣτΕ. Αλλιώς δεν θα υπογράμμιζε πως οι πρόδρομες εργασίες είναι «μη αναστρέψιμες», και άρα όσοι ελπίζουν ότι το έργο θα πάψει να ενοχλεί, δεν θα ικανοποιηθούν.

Ακούγεται και ως «απειλή» αλλά μπορεί να αποτελεί και «σκληρό» ρεαλισμό. Να ακυρωθεί το έργο ολόκληρο μοιάζει απίθανο, καθώς δεν φαίνεται να αίρει θεσμικές και σοβαρές περιβαλλοντικές αιτιάσεις. Το να καθυστερήσει, είναι το πιθανότερο.

Αν κι εφόσον αυτό συμβεί, πάντως, τότε το «μάρμαρο» θα πληρώσει το Δημόσιο, γιατί με δική του υπαιτιότητα το έργο θα βρεθεί εκτός χρονοδιαγράμματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v