Μελίνα Τραυλού: Ισχυρό γεωπολιτικό πλεονέκτημα η ελληνική ναυτιλία

Ο ελληνικός στόλος, που αποτελεί το 20% της παγκόσμιας ναυτιλίας, πρωτοστατεί και στην πράσινη μετάβαση, τόνισε. Ζήτησε να προστατευτεί η ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής ναυτιλίας.

Μελίνα Τραυλού: Ισχυρό γεωπολιτικό πλεονέκτημα η ελληνική ναυτιλία
Η πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Μελίνα Τραυλού

Για μια πρωτόγνωρα καθολική πρόκληση μίλησε η Μελίνα Τραυλού στο Φόρουμ των Δελφών. «Οσα με τα οποία νιώθουμε ασφαλείς ανατρέπονται. Αναδύονται νέα, άγνωστα και ρευστά πρότυπα.

Πρέπει να αναγνωρίσουμε το πού βρισκόμαστε και πώς φτάσαμε εδώ. Χρειάζεται σχέδιο πλεύσης για να φτάσουμε σε ένα βιώσιμο αύριο. Απαιτείται ταχύτητα αλλά και ανάλυση», επεσήμανε η πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.

«Η ποντοπόρος ναυτιλία των Ελλήνων είναι η αιχμή του δόρατος της παγκόσμιας ναυτιλίας. Πάντα στο επίκεντρο είναι ο άνθρωπος, έτσι πορευόμαστε. Εργαζόμαστε μεθοδικά για να προλαβαίνουμε τις εξελίξεις», τόνισε.

«Οι Ελληνες πλοιοκτήτες επενδύουν συνεχώς σε νέα πλοία. Ο ελληνικός στόλος, που είναι το 20% της παγκόσμιας ναυτιλίας, πρωτοστατεί και στην πράσινη μετάβαση του κλάδου». Η Μελίνα Τραυλού τόνισε ότι «η ναυτιλία υπήρξε ένα ισχυρό γεωπολιτικό πλεονέκτημα, κρίσιμο στην ελληνική ιστορία. Σήμερα η ελληνική ναυτιλία κατέχει το 60% της ευρωπαϊκής και αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της», είπε, για να συμπληρώσει πως «είναι απαραίτητο οι θεσμοί να προστατεύσουν την ισχύ και την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής ναυτιλίας».

Τέλος, η Μελίνα Τραυλού έκανε έκκληση προς όλους τους ηγέτες «να προχωρήσουμε με ενσυναίσθηση», επισημαίνοντας ότι η ναυτιλία θα είναι «πάντα εδώ».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v