Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φορολογικές δηλώσεις: Οσα πρέπει να ξέρετε για τους κρίσιμους κωδικούς

Αναλυτικές οδηγίες για τη συμπλήρωση κωδικό προς κωδικό παρέχει η ΑΑΔΕ στους φορολογούμενους. Εως σήμερα έχουν υποβληθεί λιγότερες από 35.000 δηλώσεις. Οι κρίσιμες προθεσμίες.

Φορολογικές δηλώσεις: Οσα πρέπει να ξέρετε για τους κρίσιμους κωδικούς

To «βιβλιαράκι» της εφορίας για τη συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων ανέβασε στην ιστοσελίδα της η ΑΑΔΕ, δίνοντας και φέτος αναλυτικές οδηγίες στους φορολογούμενους, με επεξήγηση όλων των απαιτούμενων πληροφοριακών στοιχείων αλλά και κωδικό προς κωδικό.

Οι φορολογούμενοι, όπως δείχνουν τα πρώτα στατιστικά στοιχεία, δεν βιάζονται ούτε φέτος, καθώς μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί λιγότερες από 35.000 φορολογικές δηλώσεις, με τη συντριπτική πλειονότητά τους να οδηγεί σε πιστωτικά ή μηδενικά εκκαθαριστικά. Μόλις το 21% των εκκαθαριστικών που έχουν εκδοθεί είναι χρεωστικά.

Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων εκπνέει στις 26 Ιουλίου και η πρώτη δόση είναι απαιτητή έως τις 31 Ιουλίου, με τις υπόλοιπες επτά να ακολουθούν έως το τέλος Φεβρουαρίου 2024. Σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων έως την ημερομηνία πληρωμής της παρέχεται έκπτωση φόρου 3%.

*Οι οδηγίες για τη Συμπλήρωση της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων Φορολογικού Έτους 2023, δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v