Ελληνικό: Εξτρα υπεραξίες από τα οικιστικά ακίνητα

Σύμφωνες με το guidance των αρχών του 2024 είναι οι προπωλήσεις της νέας γενιάς κατοικιών. Η «έξτρα» επένδυση του Σπύρου Λάτση και ο ορίζοντας. Ποια είναι η μέση τιμή πώλησης.

Ελληνικό: Εξτρα υπεραξίες από τα οικιστικά ακίνητα

Μετά την εμπορική επιτυχία απορρόφησης των κατοικιών στο προνομιούχο παραλιακό μέτωπο του Ελληνικού, η παραχωρησιούχος του ακινήτου Lamda Development αναμένει σημαντικές υπεραξίες και από την πρώτη γενιά των mainstream κατοικιών στο βορειοανατολικό τμήμα του ακινήτου, γειτονιά που έχει βαφτίσει ως Little Athens.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης ανάπτυξης, ήδη o βασικός μέτοχος του όλου project, όμιλος Λάτση, προτίθεται να επενδύσει περαιτέρω, ενώ σύμφωνα με την τελευταία εταιρική παρουσίαση, οι προκρατήσεις των κατοικιών στη νέα γειτονιά στο πρώην αεροδρόμιο φτάνουν τις 140 έναντι των 230 που λανσαρίστηκαν.

Η δε εμπορευματοποίηση κινείται κατά 5%-10% υψηλότερα των αρχικών στόχων, δημιουργώντας ήδη υψηλότερη βάση εσόδων για την όλη επένδυση. Υπενθυμίζεται πως ο όμιλος ήδη από τον Φεβρουάριο είχε ειδοποιήσει για την πιθανότητα υψηλότερων εσόδων έως και 1 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι τα projects της οικιστικής ανάπτυξης Little Athens κοντά στις Λεωφόρους Ποσειδώνος και Αλίμου είναι ο πύργος Park Rise (ύψους 50 μέτρων, 12 όροφοι με 88 διαμερίσματα) όπως και τα τέσσερα συγκροτήματα Pavilion Terraces (7 κτήρια από 6 ορόφους, συνολικά 156 κατοικίες), Promenade Heights (9 κτήρια από 4-5 ορόφους, συνολικά 79 κατοικίες), Atrium Gardens (4 κτήρια από 5 ορόφους, συνολικά 56 κατοικίες) και Trinity Gardens (3 κτήρια από 5 ορόφους, συνολικά 80 units).

Επισημαίνεται ότι συνολικά η γειτονιά του Little Athens περιλαμβάνει πάνω από 1.100 σπίτια και η πρώτη φάση αντιστοιχεί σε 459. Η μέση τιμή πώλησης στη Little Athens διαμορφώνονταν σε 7.600 ευρώ/τ.μ. και το μέσο περιθώριο κέρδους ανά κατοικία έφθανε τα 2.900 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v