Το Συμβούλιο της Επικρατείας αναστέλλει προσωρινά τη λειτουργία του

Επιβεβλημένες επισκευές στο Αρσάκειο Μέγαρο θα κρατήσουν κλειστό για περίπου ένα μήνα το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο. Πού θα μετεγκατασταθεί προσεχώς.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας αναστέλλει προσωρινά τη λειτουργία του

Το Συμβούλιο της Επικρατείας θα αναστείλει τη λειτουργία του προσωρινά, για ένα μήνα, λόγω των μεγάλων επισκευαστικών εργασιών που έχουν ξεκινήσει στο Αρσάκειο Μέγαρο επί της οδού Πανεπιστημίου στο οποίο στεγάζεται. αναμένεται η έκδοση σχετικής απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη, που θα καθορίζει το ακριβές χρονικό διάστημα αναστολής λειτουργίας του ΣτΕ.

Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα η αναστολή λειτουργίας του ΣτΕ θα είναι μεταξύ της εκπνοής του ερχόμενου Ιουνίου και του πρώτου 20ήμερου του Ιουλίου 2024. Ο ακριβής χρόνος αναστολής λειτουργίας είναι συνάρτησης της πορείας των έργων διαμόρφωσης του κτιρίου όπου θα μεταφερθεί το ΣτΕ.

Αναλυτικότερα, το ΣτΕ θα μεταφερθεί σε 2 κτίρια στο κέντρο της Αθήνας.

Το ένα κτίριο είναι στη συμβολή των οδών Σοφοκλέους και Αιόλου (παλαιά στεγαζόταν η Εμπορική Τράπεζα και σήμερα η Άλφα Τράπεζα), απέναντι από το παλαιό Χρηματιστήριο, και είναι έκτασης 7.700 τ.μ. Ήδη, στο κτίριο διαμορφώνονται αίθουσες συνεδριάσεων, διασκέψεων, ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, διαχωριστικά χώρου κ.λπ.

Το δεύτερο κτίριο που θα μεταφερθεί μέρος του ΣτΕ είναι επί της οδού Ιπποκράτους, στη στοά με έξοδο στην Πανεπιστημίου, στο οποίο έως πρόσφατα στεγαζόταν κατάστημα «Hondos Center». Η μίσθωση αυτή θα είναι για 5 χρόνια και θα στεγαστούν βασικά οι επίκουροι δικαστές, οι οποίοι για πρώτη φορά θα συνδράμουν στο έργο των δικαστών του ΣτΕ. Η έκταση του ορόφου αυτού είναι 650 τ.μ.

Οι επισκευές στο Αρσάκειο Μέγαρο, όπως είχε γνωστοποιήσει το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ήταν αρχικού προϋπολογισμού 13,2 εκατ. ευρώ με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάπτυξης και Ανθεκτικότητας. Ωστόσο υπήρξε συμπληρωματική χρηματοδότηση 4,5 εκατ. ευρώ, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό των επισκευών στα 17,7 εκατ. ευρώ.

Η σύμβαση αποκατάστασης του Αρσακείου υπεγράφη με ανάδοχο του έργου την εταιρεία «P&C Development», με τη συμφωνία ότι δεν θα εκκενωθεί το κτίριο. Όμως, στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν οι επισκευές ενώ το δικαστήριο θα λειτουργεί. Έτσι, αποφασίστηκε ότι το κτίριο του Αρσακείου πρέπει να εκκενωθεί.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v