ElvalHalcor: Κατεβάζει τον πήχη η NBG Securities, νέα τιμή-στόχος

Η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι η μείωση της τιμής-στόχου κατά 18% οφείλεται στις μειωμένες εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα, αν και σε όρους αποτίμησης ο τίτλος εμφανίζεται ελκυστικός έναντι των ανταγωνιστών του.

ElvalHalcor: Κατεβάζει τον πήχη η NBG Securities, νέα τιμή-στόχος

Νέα, χαμηλότερη τιμή-στόχο για τη μετοχή της ElvalHalcor, στα 2,45 από 3 ευρώ, δίνει σε έκθεσή της η NBG Securities, ενώ διατηρεί τη σύσταση υπεραπόδοσης. 

Η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι η μείωση της τιμής-στόχου κατά 18% οφείλεται στις μειωμένες εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα, αν και σε όρους αποτίμησης ο τίτλος εμφανίζεται ελκυστικός έναντι των ανταγωνιστών του, με το discount σε όρους Ρ/Ε να ανέρχεται στο 28%. 

Οπως επισημαίνει, προβλέπει ότι η εταιρεία θα εμφανίσει μέση ετήσια άνοδο του όγκου πωλήσεων, των αναπροσαρμοσμένων EBITDA και των αναπροσαρμοσμένων κερδών ανά μετοχή κατά 3,6%, 3,2% και 12,6% αντίστοιχα έως το 2026. 

Επισημαίνει δε ότι η βελτιωμένη ικανότητα παραγωγής ελεύθερων ταμειακών ροών από την εταιρεία θα επιτρέψει τη διανομή αξιοπρεπών μερισμάτων, με την εκτιμώμενη μερισματική απόδοση ως το 2026 να εκτιμάται μεταξύ 2,5% και 3,8%.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v