Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προ των πυλών η ανακοίνωση της CVC Capital Partners για IPO

H ευρωπαϊκή εταιρεία private equity ενδέχεται να δημοσιοποιήσει την πρόθεση της για εισαγωγή στο χρηματιστήριο του Άμστερνταμ ακόμα και τη Δευτέρα, σύμφωνα με τους Financial Times.

Προ των πυλών η ανακοίνωση της CVC Capital Partners για IPO

Η CVC Capital Partners αναμένεται να ανακοινώσει σχέδια για αρχική δημόσια προσφορά στις αρχές τις επόμενης εβδομάδας, ανέφεραν πηγές στους Financial Times. 

H ευρωπαϊκή εταιρεία private equity ενδέχεται να δημοσιοποιήσει την πρόθεση της για εισαγωγή στο χρηματιστήριο του Άμστερνταμ ακόμα και τη Δευτέρα, πρόσθεσαν οι πηγές. 

Τόνισαν ωστόσο ότι ακόμα δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση. 

Η τελευταία αποτίμηση της εταιρείας ήταν στα 15 δισ. ευρώ, όταν είχε πουλήσει ποσοστό μειοψηφίας στην Blue Owl το 2021. 

Η CVC Capital Partners ετοιμαζόταν για εισαγωγή στο ολλανδικό χρηματιστήριο μέσα στον Νοέμβριο του 2023 αλλά την ανέβαλε. 

Πηγές των FT είχαν αναφέρει τότε ότι στην απόφαση για καθυστέρηση της IPO είχαν συμβάλλει τα απογοητευτικά αποτελέσματα τριμήνου των EQT και Blackstone, η αβεβαιότητα από την ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή και οι ανησυχίες για την κατάσταση της ευρύτερης οικονομίας.

Η εταιρεία είχε αναβάλλει ξανά τα σχέδια της να εισαχθεί στο χρηματιστήριο στον απόηχο της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η IPO θα ήταν η μεγαλύτερη στην Ευρώπη το 2023.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v