Αισιόδοξη η Αίγυπτος για επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα

Είμαστε αισιόδοξοι ότι η πρόταση λαμβάνει υπόψη τις θέσεις και των δύο πλευρών, δήλωσε ο Αιγύπτιος ΥΠΕΞ. «Περιμένουμε την τελική απόφαση».

Αισιόδοξη η Αίγυπτος για επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου εξέφρασε σήμερα την ελπίδα για μια νέα εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς μια αντιπροσωπεία της Χαμάς αναμένεται σήμερα στο Κάιρο για συνομιλίες για μια κατάπαυση του πυρός στον πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και του παλαιστινιακού κινήματος.

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι η πρόταση λαμβάνει υπόψη τις θέσεις και των δύο πλευρών, επιχειρώντας να αποσπάσει μετριοπάθεια και από τις δύο πλευρές», δήλωσε ο Σάμεχ Σούκρι σε ένα πάνελ σε μια συνεδρίαση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Ριάντ.

«Περιμένουμε την τελική απόφαση. Υπάρχουν παράγοντες που θα επηρεάσουν την απόφαση και των δύο πλευρών, αλλά ελπίζω ότι όλοι θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων», συμπλήρωσε.

Η Αίγυπτος, το Κατάρ και οι ΗΠΑ προσπαθούν εδώ και μήνες μέσω διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας συμφωνίας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, αλλά μια νέα δυναμική φαίνεται να ευνοεί μια συμφωνία εκεχειρίας.

Μια αντιπροσωπεία της Χαμάς αναμένεται σήμερα στην Αίγυπτο για να απαντήσει στην τελευταία πρόταση του Ισραήλ για εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας και για απελευθέρωση ομήρων μετά από σχεδόν επτά μήνες πολέμου.

«Το κλίμα είναι θετικό, εκτός αν τεθούν νέα εμπόδια από το Ισραήλ», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματούχος του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος που ζήτησε να μην κατονομαστεί. «Κανένα μείζον ζήτημα δεν τέθηκε στα σχόλια και τα αιτήματα που θα υποβάλει η Χαμάς σχετικά με το περιεχόμενο της πρότασης» κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης, πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v