Πάνω από τις προβλέψεις τα κέρδη της ING

Ενώ τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν 0,8% στα 1,58 δισ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του έτους, ήταν πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών που περίμεναν 1,45 δισ. ευρώ.

Πάνω από τις προβλέψεις τα κέρδη της ING

Η ING Groep NV προχωρά σε νέα επαναγορά μετοχών αφού ανακοίνωσε κέρδη πρώτου τριμήνου που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις.

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ολλανδίας θα επαναγοράσει μετοχές αξίας έως και 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, ανέφερε σε ανακοίνωσή της σήμερα.

Ενώ τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν 0,8% στα 1,58 δισ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του έτους, ήταν πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 1,45 δισ. ευρώ.

Η ING είναι μεταξύ των ευρωπαϊκών τραπεζών που αύξησαν τις πληρωμές για να κερδίσουν ξανά τους μετόχους μετά από μια δεκαετία πενιχρών αποδόσεων. Πολλές τράπεζες απολαμβάνουν μεγαλύτερα κέρδη για μεγάλο μέρος της τελευταίας διετίας χάρη στα υψηλότερα επιτόκια, ωστόσο αυτοί οι ουραίοι άνεμοι μπορεί σύντομα να αρχίσουν να υποχωρούν, σημειώνει το Bloomberg.

Η τελευταία επαναγορά σημαίνει ότι η ING συνεχίζει να πραγματοποιεί μερικές από τις μεγαλύτερες πληρωμές στον κλάδο, έχοντας επιστρέψει 6,4 δισεκατομμύρια ευρώ στους μετόχους μέσω επαναγορών μετοχών και μερισμάτων πέρυσι.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v