Πώληση ομολόγων $138 δισ. ξεκινά η Κίνα την Παρασκευή

Στην αγορά η πρώτη παρτίδα κρατικών ομολόγων εξαιρετικά μεγάλης διάρκειας. Είναι η τέταρτη τέτοια πώληση τα τελευταία 26 χρόνια, με την τελευταία το 2020. Οι αξιωματούχοι εντείνουν τις προσπάθειες για τη στήριξη της Νο 2 οικονομίας του κόσμου.

Πώληση ομολόγων $138 δισ. ξεκινά η Κίνα την Παρασκευή

Η Κίνα θα αρχίσει να πωλεί την Παρασκευή την πρώτη παρτίδα από το 1 τρισεκατομμύριο γουάν (138 δισεκατομμύρια δολάρια) των ειδικών κρατικών ομολόγων εξαιρετικά μεγάλης διάρκειας, καθώς οι αξιωματούχοι εντείνουν τις προσπάθειες για τη στήριξη της Νο 2 οικονομίας του κόσμου.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η κεντρική κυβέρνηση θα ξεκινήσει μια πληθώρα τέτοιων πωλήσεων φέτος με την έκδοση ομολόγων 30ετούς διάρκειας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών. Αυτό έβαλε τέλος σε μήνες εικασιών σχετικά με το πότε θα κυκλοφορήσουν τα ομόλογα -μόλις το τέταρτο του είδους τους σε 26 χρόνια-, μετά την ανακοίνωση ενός ευρύτατου σχεδίου τον Μάρτιο.

Η κυβέρνηση του προέδρου Σι Τζινπίνγκ εντείνει τη δημοσιονομική στήριξη για να βοηθήσει την οικονομία, η οποία αντιμετωπίζει πιέσεις από την κρίση ακινήτων και την αδύναμη εμπιστοσύνη των καταναλωτών. Οι κυβερνητικές δαπάνες για υποδομές -τις οποίες θα μπορούσαν να χρηματοδοτήσουν τα ομόλογα- θα είναι το κλειδί για να διασφαλιστεί ότι η Κίνα θα επιτύχει τον ετήσιο στόχο της για ανάπτυξη περίπου 5%, ο οποίος είναι πάνω από τις προβλέψεις των οικονομολόγων.

Η ώθηση στο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν θα μπορούσε να φτάσει τη 1 ποσοστιαία μονάδα, δήλωσε ο Xing Zhaopeng του Australia & New Zealand Banking Group.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v