Γκεοργκίεβα (ΔΝΤ): Η τεχνητή νοημοσύνη χτυπάει την εργασία σαν τσουνάμι

Η τεχνητή νοημοσύνη αναμένεται να επηρεάσει το 60% των θέσεων εργασίας στις ανεπτυγμένες οικονομίες, τόνισε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ. Οι κίνδυνοι και οι ευκαιρίες.

Γκεοργκίεβα (ΔΝΤ): Η τεχνητή νοημοσύνη χτυπάει την εργασία σαν τσουνάμι

Η τεχνητή νοημοσύνη χτυπάει την παγκόσμια αγορά εργασίας σαν τσουνάμι, προειδοποίησε τη Δευτέρα η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα. 

Όπως τόνισε σε εκδήλωση στη Ζυρίχη, η τεχνητή νοημοσύνη αναμένεται να επηρεάσει το 60% των θέσεων εργασίας στις ανεπτυγμένες οικονομίες και το 40% σε όλη την υφήλιο μέσα στην επόμενη διετία. 

«Έχουμε πολύ λίγο χρόνο για να προετοιμάσουμε τον κόσμο για αυτό, για να προετοιμάσουμε τις επιχειρήσεις» ανέφερε σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Ελβετικό Ινστιτούτο Διεθνών Σπουδών.

«Μπορεί να οδηγήσει σε εκπληκτική άνοδο της παραγωγικότητας αν τη διαχειριστούμε σωστά αλλά μπορεί να οδηγήσει και σε παραπληροφόρηση και φυσικά μεγαλύτερη ανισότητα στην κοινωνία μας» υποστήριξε η Γκεοργκίεβα. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ προειδοποίησε ακόμα ότι ο κόσμος θα έρθει αντιμέτωπος με περισσότερα σοκ στο μέλλον, ειδικά με την κλιματική κρίση. 

Όσον αφορά τον πληθωρισμό, η Γκεοργκίεβα ανέφερε ότι βρίσκεται σε πτωτική τροχιά σχεδόν σε όλες τις χώρες ενώ πρόσθεσε ότι οι προβλέψεις της προηγούμενης χρονιάς ότι οι περισσότερες οικονομίες θα έπεφταν σε ύφεση δεν επιβεβαιώθηκαν. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v