Πιο πολλά κέρδη από τόκους περιμένει η JPMorgan

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ διατηρεί τα επιτόκια σε υψηλά επίπεδα, γεγονός που θα επιτρέψει στις τράπεζες να χρεώνουν περισσότερο τα δάνεια.

Πιο πολλά κέρδη από τόκους περιμένει η JPMorgan

Η JPMorgan Chase ανέβασε τις προοπτικές της για το πόσα αναμένει να κερδίσει φέτος από τη δανειοδοτική της δραστηριότητα, επωφελούμενη από το γεγονός ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve) πιθανότατα θα διατηρήσει τα επιτόκια αναφοράς υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Σε μια παρουσίαση για την ημέρα επενδυτών της τράπεζας, η JPMorgan αύξησε τον στόχο της για το 2024 για τα καθαρά έσοδα από τόκους, εξαιρουμένου του τμήματος trading, σε περίπου 91 δισ. δολάρια από περίπου 89 δισ. δολάρια προηγουμένως.

Ο επίμονα υψηλός πληθωρισμός διέψευσε τις προσδοκίες των επενδυτών στις αρχές του 2024 ότι η Fed θα προέβαινε σε έως και έξι μειώσεις των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης φέτος. Η διατήρηση των επιτοκίων αναφοράς από τη Fed σε υψηλά ή κοντά σε υψηλά 23 ετών θα πρέπει να επιτρέψει σε τράπεζες όπως η JPMorgan να χρεώνουν περισσότερο τα δάνεια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v