Τζέφερσον (Fed): Ενθαρρυντικά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό του Απριλίου

Τα επιτόκια βρίσκονται σε περιοριστικό επίπεδο αλλά ο πληθωρισμός δεν μειώνεται με τον επιθυμητό ρυθμό, υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της Fed.

Τζέφερσον (Fed): Ενθαρρυντικά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό του Απριλίου

O αντιπρόεδρος της Fed, Φίλιπ Τζέφερσον, δήλωσε ότι τα στοιχεία του Απριλίου για τον πληθωρισμό ήταν ενθαρρυντικά αλλά τόνισε ότι ακόμα είναι πολύ νωρίς για να βγάλει κανείς οριστικά συμπεράσματα για τον πληθωρισμό.

«Είναι πολύ νωρίς να πούμε αν η πρόσφατη επιβράδυνση στη διαδικασία μείωσης του πληθωρισμού θα κρατήσει καιρό» ανέφερε ο Τζέφερσον τη Δευτέρα σε ομιλία τραπεζικής ένωσης στη Νέα Υόρκη. 

«Η καλύτερη μέτρηση του Απριλίου είναι ενθαρρυντική» πρόσθεσε. 

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο Τζέφερσον υποστήριξε ότι τα επιτόκια βρίσκονται σε περιοριστικό επίπεδο αλλά ο πληθωρισμός δεν μειώνεται με τον επιθυμητό ρυθμό. 

Ο ίδιος δεν έκανε κάποιο σχόλιο για το πότε μπορεί να προχωρήσει σε μειώσεις επιτοκίων η Fed, μολονότι σημείωσε ότι οι όποιες αποφάσεις θα λάβει ο ίδιος για τα επιτόκια θα στηρίζονται σε προσεκτική εξέταση των εισερχόμενων οικονομικών δεδομένων, τις προοπτικές της οικονομίας και την ισορροπία των ρίσκων. 


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v