Τέλειες μονοήμερες για τις ημέρες του Πάσχα

Σε βρήκε φέτος το Πάσχα στην Αθήνα; Σου έχουμε πέντε καταπληκτικές μονοήμερες για φαΐ, για εξοχή, για αρχαία, για βουτιές, ακόμα και για νησί.

Τέλειες μονοήμερες για τις ημέρες του Πάσχα

Ποιος είπε ότι για να κάνεις Πάσχα στην εξοχή πρέπει ντε και σώνει να κλείσεις δωμάτια και να πληρώσεις μισό μηνιάτικο σε φαγητά και μετακινήσεις; Αν σε βρίσκουν οι άγιες τούτες μέρες στην Αθήνα, έχεις όλο τον χρόνο και τους άδειους δρόμους δικούς σου, να ξεμακρύνεις λίγο και να το γιορτάσεις στην εξοχή. Το πού ακριβώς θα πας, άφησέ το πάνω μας.

Η παραλιάτη μονοήμερη: Στο Εθνικό Πάρκο Σχινιά-Μαραθώνα

Αν μας διαβάζεις συχνά ξέρεις ότι αυτή είναι μια από τις αγαπημένες μας παραλίες της Αθήνας, καθότι τα έχει όλα: Και τέλεια αμμουδιά μέσα κι έξω από το νερό, και απέραντη έκταση τέτοια που να μην συνωστιζόμαστε ποτέ, ούτε ντάλα Αύγουστο, και κρυστάλλινα νερά όταν δεν φυσάει βοριάς, και ξαπλωστρομπρέλες που λάμπουν διά της απουσίας τους –αν όμως είσαι τέτοιος/α και τις θέλεις, θα τις βρεις λίγο πιο δίπλα, στην οργανωμένη πλαζ του Μωραΐτη. Ένα ακόμα δυνατό χαρτί αυτή την εποχή, είναι ότι η παραλία συνδυάζεται αν θες με μια μικρή ή μεγαλύτερη πεζοπορία στα μονοπάτια που διασχίζουν το υπέροχο δάσος πίσω της. Για φαγητό μετά, σημείωσε τον Βράχο στον Τύμβο του Μαραθώνα και τον Χοντρό στη Νέα Μάκρη.

Η πεζοπορική μονοήμερη: Στο Ρέμα των Μύλων

Λιγότερο από δύο ώρες μακριά από την Αθήνα, στην εν πολλοίς ανεξερεύνητη πλευρά της Ζήρειας όπου βρίσκεται και το οροπέδιο της Ζάχολης, το Ρέμα των Μύλων είναι ένα μέρος φαντασμαγορικό, γεμάτο μονοπάτια που κινούνται πλάι σε τρεχούμενα νερά και λιμνούλες με πάπιες που κολυμπούν αμέριμνες. Όλες οι χωμάτινες διαδρομές του είναι άνετες και επίπεδες, απολύτως κατάλληλες ακόμα και για πιτσιρίκια ή/και για ενήλικες που ψιλοβαριούνται τις πεζοπορίες. Το ρέμα θα το βρεις μέσα στο χωριό που λέγεται Ευρωστίνα, ή αλλιώς Ζάχολη, και στο οποίο θα πιάσεις επιστρέφοντας τραπέζι για κρεατοφαγικά τσιμπούσια στο Αρχοντικό της Ζάχολης.

 

Η νησιώτικη μονοήμερη: Στην Αίγινα

Με πλοία να πηγαινοέρχονται από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ όλες τις μέρες του πασχαλινού πενθήμερου, η Αίγινα γίνεται άνετα μονοήμερη. Φόρτωσε στο πλοίο το ποδήλατο, για να κάνεις την τέλεια παραθαλάσσια διαδρομή που ενώνει το λιμάνι με το απολύτως νησιώτικο χωριουδάκι στην Πέρδικα, κάνοντας διαρκώς ζιγκ-ζαγκ πλάι στην θάλασσα, ή πιάσε τραπέζι για ουζάκι και μεζέ σε κάποιο από τα παραλιακά ταβερνάκια στην πόλη της Αίγινας για να χαζεύεις από τη μία την θάλασσα και από την άλλη την ζωή να κυλά αργά στην παραλιακή περαντζάδα. Τα πρώτα πλατσουρίσματα της χρονιάς θα τα επιχειρήσεις στην παραλία της Κολώνας, στα 5 λεπτά με τα πόδια από το λιμάνι, ενώ φανταστικό μέρος για πικνίκ αν φέρεις μαζί όχημα είναι το λουλουδιασμένο αυτή την εποχή λοφάκι της Παλιαχώρας.

Η ιστοριοδιφική μονοήμερη: Στην Αρχαία Κόρινθο

Μόλις μια ώρα μακριά από την Αθήνα, η Αρχαία Κόρινθος είναι χωριό, αρχαιολογικός χώρος και κάστρο τρία σε ένα. Εδώ θα βολτάρεις στα λουλουδιασμένα μονοπάτια ανάμεσα στον ναό του Απόλλωνα και την Κρήνη της Γλαύκης, θα δεις ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και πιο επικεντρωμένα στις ανθρώπινες μικρο-ιστορίες αρχαιολογικά μουσεία που έχεις δει ποτέ, θα σκαρφαλώσεις στο μεγαλύτερο από τα κάστρα της Πελοποννήσου, τον έναν και μοναδικό Ακροκόρινθο, και θα πιάσεις τραπεζάκι για φαγητό στον κεντρικό πεζόδρομο του χωριού, εκεί όπου τα ταβερνάκια του απλώνουν τα τραπέζια τους με θέα στα αρχαία.

Δείτε ολόκληρο το αφιέρωμα στο in2life.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v