FT: Η Ρωσία ετοιμάζει επιχειρήσεις δολιοφθοράς σε ευρωπαϊκό έδαφος

Η Ρωσία έχει ήδη αρχίσει να προετοιμάζει βομβιστικές και εμπρηστικές επιθέσεις σε ευρωπαϊκό έδαφος, σύμφωνα με στοιχεία ευρωπαϊκών υπηρεσιών πληροφοριών.

FT: Η Ρωσία ετοιμάζει επιχειρήσεις δολιοφθοράς σε ευρωπαϊκό έδαφος

Eυρωπαϊκές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν προειδοποιήσει τις κυβερνήσεις τους ότι η Ρωσία σχεδιάζει βίαιες πράξεις δολιοφθοράς σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η Ρωσία έχει ήδη αρχίσει να προετοιμάζει βομβιστικές και εμπρηστικές επιθέσεις και καταστροφές υποδομών σε ευρωπαϊκό έδαφος, άμεσα και μέσω αντιπροσώπων, χωρίς να φαίνεται να ανησυχεί για τυχόν θανάτους αμάχων, ανέφεραν αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών.

Ενώ Ρώσοι πράκτορες έχουν πραγματοποιήσει σποραδικά τέτοιες επιθέσεις στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια,  πληθαίνουν τα στοιχεία ότι το Κρεμλίνο ετοιμάζει μια πιο επιθετική και συντονισμένη προσπάθεια, σύμφωνα με εκτιμήσεις υπηρεσιών τριών διαφορετικών ευρωπαϊκών χωρών που κοινοποιήθηκαν στους Financial Times.

Αξιωματούχοι ευρωπαϊκών υπηρεσιών πληροφοριών εκφράζουν ολοένα και πιο ανοιχτά την ανησυχία τους για τον κίνδυνο οργανωμένων πράξεων δολιοφθοράς από τη Ρωσία. 

«Εκτιμούμε ότι ο κίνδυνος των ελεγχόμενων από το κράτος δολιοφθορών έχει αυξηθεί σημαντικά», δήλωσε ο Τόμας Χάλντεβανγκ, επικεφαλής της γερμανικής εσωτερικής υπηρεσίας πληροφοριών σε διάσκεψη ασφαλείας που διοργανώθηκε τον περασμένο μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v