Αδειάζει αμερικανικά ομόλογα η Κίνα, φορτώνει χρυσό

Διαφοροποιείται το Πεκίνο από τα περιουσιακά στοιχεία των ΗΠΑ, καθώς ανεβαίνουν οι εμπορικές εντάσεις. Στο πιο υψηλό από το 2015 το μερίδιο του χρυσού στα αποθεματικά της χώρας.

Αδειάζει αμερικανικά ομόλογα η Κίνα, φορτώνει χρυσό

Πωλήσεις-ρεκόρ αμερικανικών ομολόγων έκανε η Κίνα το πρώτο τρίμηνο, υπογραμμίζοντας την κατεύθυνση της ασιατικής χώρας να διαφοροποιηθεί από τα αμερικανικά περιουσιακά στοιχεία, καθώς οι εμπορικές εντάσεις παραμένουν.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, το Πεκίνο ξεφόρτωσε συνολικά 53,3 δισ. δολάρια σε αμερικανικά κρατικά ομόλογα και ομόλογα κυβερνητικών οργανισμών των ΗΠΑ (agency bonds) το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με υπολογισμούς που βασίζονται στα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ. Το Βέλγιο, που συχνά θεωρείται θεματοφύλακας των κινεζικών χαρτοφυλακίων, διέθεσε 22 δισ. δολάρια κρατικών ομολόγων κατά τη διάρκεια της παραπάνω περιόδου.

Οι επενδύσεις της Κίνας στις ΗΠΑ συγκεντρώνουν εκ νέου την προσοχή των επενδυτών εν μέσω ενδείξεων ότι οι εντάσεις μεταξύ των μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου ενδέχεται να επιδεινωθούν. Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν παρουσίασε σαρωτικές αυξήσεις δασμών σε μια σειρά κινεζικών εισαγωγών, ενώ ο προκάτοχός του Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι μπορεί να επιβάλει επιβάρυνση άνω του 60% στα κινεζικά προϊοντα, εάν εκλεγεί.

Την ώρα που η Κίνα πωλεί περιουσιακά στοιχεία σε δολάρια, τα αποθέματα χρυσού στα επίσημα αποθεματικά της χώρας αυξάνονται. Το μερίδιο του πολύτιμου μετάλλου στα αποθεματικά σκαρφάλωσε στο 4,9% τον Απρίλιο, το υψηλότερο από το 2015, σύμφωνα με στοιχεία της κεντρικής τράπεζας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v