Πιέσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η Φρανκφούρτη χάνει 0,2%, το Λονδίνο 0,4%, το Παρίσι επίσης, η Μαδρίτη 0,2%, ενώ το Μιλάνο διατηρείται σταθερό.

Πιέσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Χαμηλότερα κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές, παρά το ράλι των παγκόσμιων αγορών μετά τα ηπιότερα του αναμενόμενου στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. Η Φρανκφούρτη χάνει 0,2%, το Λονδίνο 0,4%, το Παρίσι επίσης, η Μαδρίτη 0,2%, ενώ το Μιλάνο διατηρείται σταθερό.

Ο αμερικανικός δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 0,3% τον Απρίλιο, κάτω από την αύξηση 0,4% που προέβλεπε ο Dow Jones, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη.

Οι τιμές καταναλωτή εξακολουθούν να αυξάνονται κατά 3,4% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, σε συμφωνία με τις εκτιμήσεις της αγοράς, αλλά τα στοιχεία ενθάρρυναν τους traders να πιστεύουν ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα μπορούσε να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια στο άμεσο μέλλον.

Οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού κατέγραψαν άνοδο σήμερα Πέμπτη, αφού οι δείκτες της Wall Street έκλεισαν σε υψηλά ρεκόρ κατά τη διάρκεια της νύχτας μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό. Τα προθεσμιακά συμβόλαια των αμερικανικών μετοχών ήταν σχεδόν αμετάβλητα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Στο εταιρικό μέτωπο, ο επικεφαλής της EasyJet Johan Lundgren πρόκειται να αποχωρήσει από την αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους στις αρχές της επόμενης χρονιάς και θα αντικατασταθεί από τον οικονομικό διευθυντή Kenton Jarvis. Στο άκουσμα της είδησης, οι μετοχές της κάνουν βουτιά 7%.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v