Στο αρχείο τέθηκαν από την Εισαγγελία οι καταγγελίες περί διάρρηξης στο υπουργείο Εσωτερικών

Μετά την έρευνα που διενήργησε ο εισαγγελέας Γιώργος Νούλης, δεν προέκυψε η τέλεση αξιοποίνων πράξεων και το ενδεχόμενο διάρρηξης σε γραφείο του υπουργείου Εσωτερικών ή παραβίαση σε αρχεία ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Στο αρχείο τέθηκαν από την Εισαγγελία οι καταγγελίες περί διάρρηξης στο υπουργείο Εσωτερικών

Στο αρχείο τέθηκαν από την Εισαγγελία της Αθήνας οι καταγγελίες περί διάρρηξης στις υπηρεσίες εκλογικής διαδικασίας του Yπουργείου Εσωτερικών. Μετά την έρευνα που διενήργησε ο εισαγγελέας Γιώργος Νούλης, δεν προέκυψε η τέλεση αξιοποίνων πράξεων και το ενδεχόμενο διάρρηξης σε γραφείο του υπουργείου Εσωτερικών ή παραβίαση σε αρχεία ηλεκτρονικών υπολογιστών, όπως άλλωστε τονίζει και το πόρισμα της ΕΛΑΣ που παραδόθηκε στη Δικαιοσύνη.

Για το λόγο αυτό, ο εισαγγελικός λειτουργός έθεσε την υπόθεση στο αρχείο ενώ πλέον εξετάζεται από τις εισαγγελικές αρχές να προχωρήσουν στη διερεύνηση πιθανών ευθυνών του καταγγέλοντα υψηλόβαθμου στελέχους του υπουργείου Εσωτερικών.

Να σημειωθεί πως η διάρρηξη καταγγέλθηκε στο Α.Τ. Ακροπόλεως την ίδια ημέρα που ολοκληρώθηκε και υπεβλήθη στον εισαγγελέα το πόρισμα ελέγχου του υπουργείου για την υπόθεση των emails. Επιπλέον, μερικά εικοσιτετράωρα πριν από την καταγγελία είχαν κοινοποιηθεί σε στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών και στον διευθυντή εκλογών τα πρώτα ευρήματα από την έρευνα για την ίδια υπόθεση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ).

Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v