Φιλίππα Μιχάλη (NN Hellas): «Κάτι γίνεται» στο μέτωπο των μεταρρυθμίσεων

Την ηγετική θέση του ομίλου στην ελληνική ασφαλιστική αγορά επιβεβαιώνουν τα μεγέθη του 2023. Τα αυξημένα κέρδη και η πρώτη διανομή μερίσματος. Τι δήλωσε η CEO κα Φιλίππα Μιχάλη.

Φιλίππα Μιχάλη (NN Hellas): «Κάτι γίνεται» στο μέτωπο των μεταρρυθμίσεων

Μπορεί τα βήματα να είναι αργά και ίσως δειλά, αλλά κάτι κινείται στο μέτωπο των μεταρρυθμίσεων από την πλευρά της Πολιτείας δήλωσε η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της NN Hellas Φιλίππα Μιχάλη (φωτό), στο πλαίσιο του χθεσινού ετήσιου συνεδρίου πωλήσεων της ασφαλιστικής εταιρείας.

Η CEO της NN Hellas αναφέρθηκε μεν σε μια σειρά προκλήσεων που αντιμετωπίζει η διεθνής και η ελληνική οικονομία, όπως οι γεωπολιτικές αβεβαιότητες, η κλιματική κρίση και φυσικά το δημογραφικό ζήτημα, τόνισε το πόσο χαμηλά βρίσκεται η ασφαλιστική διείσδυση στη χώρα μας, ωστόσο από την άλλη πλευρά αναφέρθηκε και σε κάποιες θετικές εξελίξεις όπως η ανοδική πορεία του ελληνικού ΑΕΠ, η παρατηρούμενη βελτίωση στο οικονομικό κλίμα και τα μικρά έστω βήματα που γίνονται στο μέτωπο των μεταρρυθμίσεων.

Σε ότι αφορά την NN Hellas, η Φιλίππα Μιχάλη θεώρησε επιτυχημένη χρονιά το 2023, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως η εταιρεία:

  • Διατήρησε την πρώτη θέση στην εγχώρια ασφαλιστική αγορά στο μέτωπο της παραγωγής.
  • Κατέβαλε στους πελάτες ποσά που αθροιστικά ξεπέρασαν τα 650 εκατ. ευρώ.
  • Σημείωσε πολύ υψηλότερη κερδοφορία σε σύγκριση με το 2022 (προ φόρων αποτέλεσμα από τα 9,3 στα 24,3 εκατ. ευρώ, παραγωγή 881,9 από 884,4 εκατ. ευρώ).
  • Προχώρησε στη διανομή μερίσματος για πρώτη φορά στην ιστορία της (ο οικονομικός διευθυντής Gabor Szegedi προέβλεψε πως αυτό θα συνεχιστεί και κατά τα επόμενα χρόνια).
  • Ολοκλήρωσε σε μεγάλο βαθμό τη λειτουργική ενοποίηση με την εξαγορασθείσα MetLife.

Ο τίτλος του χθεσινού συνεδρίου ήταν «καλλιεργούμε το αύριο από σήμερα», με τη Φιλίππα Μιχάλη να τονίζει πως η NN Hellas σε συνεργασία με ολόκληρο τον ασφαλιστικό όμιλο παίρνουν από σήμερα μέτρα προκειμένου να βελτιώνονται συνεχώς και να γίνονται παράλληλα καλύτεροι και απλούστεροι, κάνοντας χρήση και των νέων τεχνολογιών. «Παίρνουμε αποφάσεις με ορίζοντα εικοσαετίας» και «σε είκοσι χρόνια από σήμερα η NN θα εξακολουθεί να είναι ηγέτης» αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v