Κορωνοϊός: Τέσσερις νέοι θάνατοι και αύξηση ιικού φορτίου

Οι εισαγωγές στα τμήματα Cοvid έφτασαν τις 73 και οι διασωληνωμένοι τους 5, σύμφωνα με το εβδομαδιαίο δελτίο του ΕΟΔΥ. Ενας θάνατος από γρίπη.

Κορωνοϊός: Τέσσερις νέοι θάνατοι και αύξηση ιικού φορτίου

Πτωτική τάση, αλλά με ανησυχητικά στοιχεία, καταγράφεται στην πορεία της Cοvid στην τελευταία επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ.

Στην έκθεση, που δημοσιεύεται έπειτα από δύο εβδομάδες, καθώς την προηγούμενη Πέμπτη δεν αναρτήθηκε το καθιερωμένο εβδομαδιαίο επιδημιολογικό δελτίο, περιλαμβάνονται 4 θάνατοι ασθενών με Cοvid και 1 ασθενούς με εποχική γρίπη.

Οι εισαγωγές στα τμήματα Cοvid έφτασαν τις 73 και οι διασωληνωμένοι τους 5.

Η θετικότητα σημείωσε μείωση σε σύγκριση με τις προηγούμενες δύο εβδομάδες, αλλά καταγράφεται αύξηση ιικού φορτίου στα αστικά λύματα της Αττικής (+50%), των Χανίων (+103%), του Βόλου (+92%) και της Πάτρας (+60%).

Αύξηση υπήρξε και στα θετικά τεστ που διενήργησε δίκτυο ιδιωτικών κλινικών για λοιμώξεις από αδενοϊό.

Συχνότερη υπο-παραλλαγή του κορωνοϊού ήταν η JN.1 (>85% από την εβδομάδα 6 και μετά).

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), ο συνολικός αριθμός θανάτων από Cοvid στη χώρα μας ανέρχεται από την αρχή της πανδημίας σε 38.984.

Από τις αρχές Οκτωβρίου μέχρι και σήμερα, έχουν νοσηλευθεί 144 άτομα με εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη σε ΜΕΘ και έχουν καταγραφεί 70 θάνατoι.

ΠΗΓΗ: iatronet.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v