Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην έλλειψη εναλλακτικής πρότασης επενδύει το Μαξίμου

Επιχείρηση αποδόμησης των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Το διακύβευμα της κάλπης και η έμφαση στο μεταρρυθμιστικό έργο. «Καλοδεχούμενη» η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια.

Στην έλλειψη εναλλακτικής πρότασης επενδύει το Μαξίμου

Η στρατηγική της ΝΔ στον δρόμο προς τις κάλπες είναι εμφανής. Από τη μία ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτάσσει την θετική, μεταρρυθμιστική ατζέντα και τα επόμενα στοιχήματα της κυβέρνησής του, ασχολούμενος ελάχιστα με τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Από την άλλη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης και ο εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Ρωμανός δεν αφήνουν τίποτα αναπάντητο σε σχέση κυρίως με τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και την Ελληνική Λύση, επιχειρώντας την αποδόμησή τους και την σύγκρισή τους με την κυβερνώσα παράταξη.

Στόχος τους, να αναδείξουν την ανάγκη σταθερότητας του τόπου και μετά τις ευρωεκλογές, την οποία -όπως λένε- εγγυώνται η ΝΔ και η «δοκιμασμένη» πολιτική της, παράλληλα με την «έλλειψη αξιόπιστης εναλλακτικής πρότασης» από τα κόμματα της κοινοβουλευτικής μειοψηφίας.

Στο πλαίσιο αυτό, τις τελευταίες ώρες ασκήθηκε έντονη κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη σχετικά με την αναφορά του στις δαπάνες για την Υγεία και στον Κυριάκο Βελόπουλο επειδή «απειλεί βουλευτές να μην πάνε στις Εκκλησίες το Πάσχα», ενώ δεν έμεινε ασχολίαστη η φράση του επικεφαλής των Σπαρτιατών, Βασίλη Στίγκα ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αξιοπρέπεια που δεν κατέθεσε υπόμνημα» σε βάρος του κόμματός του.

«Την 9η Ιουνίου οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θα δηλώσουν τελικά με τον τρόπο τους αν επιθυμούν η χώρα μας να παραμείνει σε αυτή την τροχιά προόδου που ακολουθεί εδώ  και πέντε χρόνια, μακριά από πειράματα και μακριά από νέες περιπέτειες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, κατά τη χθεσινή παρουσίαση του προγράμματος ΑΙΓΙΣ για την ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας, ενώ σε κάθε ευκαιρία θα θέτει με σαφήνεια τα διλήμματα της κάλπης.

Το ερώτημα, λένε στην κυβέρνηση, είναι αν στους πολίτες που θα προσέλθουν στις κάλπες θα πρυτανεύσει η λογική της πολιτικής σταθερότητας της χώρας ή κάποια δυσαρέσκεια για κάποιο πρόσωπο ή κάποια πολιτική. Ταυτόχρονα, θα επιμείνουν να υπενθυμίζουν ότι το 2024 δεν είναι ούτε 2012 ούτε 2015, όταν «μαθητευόμενοι μάγοι ήρθαν στην εξουσία, με ακοστολόγητα προγράμματα και καθόλου ρεαλιστικές προτάσεις». Ειδικά για την αξιωματική αντιπολίτευση και τον αρχηγό της, οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι «αυτός χρησιμοποιεί τα ίδια φθαρμένα υλικά σε επίπεδο προσώπων και πολιτικής με αυτά που χρησιμοποίησε ο προκάτοχός του. Ωστόσο, δοκιμάστηκαν και κρίθηκαν από τους πολίτες», τονίζουν.

Εμπιστοσύνη των πολιτών

Έμφαση ο κ. Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του δίνουν στις μεταρρυθμίσεις που έχουν δρομολογηθεί τους τελευταίους 10 μήνες και τις οποίες θα έχουν ψηλά στον δημόσιο προεκλογικό διάλογο. Για να συνεχιστεί αυτό το έργο, στους ίδιους ρυθμούς, είναι το βασικό κυβερνητικό επιχείρημα, θα πρέπει να ανανεωθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στη ΝΔ στις προσεχείς κάλπες.

«Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να πέσει μετά τις ευρωεκλογές, να ξεκαθαρίσουμε. Ωστόσο χρειάζεται να εγκριθεί το πρόγραμμά της, να στηριχθεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος δέχεται απίστευτες επιθέσεις και μάλιστα συντονισμένες και μάλιστα σε ευρωπαϊκό επίπεδο», δήλωσε χθες (στην ΕΡΤ) ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης.

Για μετά το Πάσχα, εξάλλου, προορίζεται να διεξαχθεί η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ. «Η επιθυμία του ΣΥΡΙΖΑ να μιλήσουμε για την οικονομία μας είναι γεγονός ευχάριστο το οποίο μας προκαλεί θετική εντύπωση», σημειώνουν κυβερνητικές πηγές. «Είναι όμως περίεργο οι ίδιοι που μιλάνε ακόμα για λεφτόδεντρα, εξαγγέλοντας παροχές που -κυριολεκτικά- δεν υπάρχουν, να εγκαλούν εμάς, που παραλάβαμε την οικονομία από “τα σκουπίδια” στα οποία είχε ρίξει η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ 2015-2019 για να την οδηγήσουμε σε ρυθμούς ανάπτυξης πενταπλάσιους από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης», αναφέρουν και χαρακτηρίζουν «καλοδεχούμενη» την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v