Μαρινάκης: Δεν αλλάζει έδρα ο τελικός του Conference League

«Είναι καλύτερο που δεν έχουν ψηφιστεί τα μνημόνια με την Βόρεια Μακεδονία», δηλώνει. «Η κινδυνολογία του προηγούμενου διαστήματος για την επίσκεψη Ράμα απεδείχθη άσκοπη».

Μαρινάκης: Δεν αλλάζει έδρα ο τελικός του Conference League

«Η επιλογή της Προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας (να αποκαλέσει τη χώρα της ‘’Μακεδονία») είναι προκλητική και προσβλητική, αντίθετη στη Συμφωνία των Πρεσπών που μετά την ψήφισή της υποχρεούνται τα δύο κράτη να εφαρμόσουν και αντίθετη προς το Σύνταγμα της χώρας της».

Αυτό τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Τα αντανακλαστικά της χώρας μας, όπως είπε, «και η απήχηση που έχει η Ελλάδα φάνηκε από την άμεση αντίδραση της Ε.Ε.».

Παράλληλα, επικαλέστηκε ένα tweet του Κυριάκου Μητσοτάκη από τις 24 Ιανουαρίου 2019, που έλεγε: «Οφείλω να είμαι ειλικρινής και σαφής. Αν η συμφωνία κυρωθεί, τότε δεν θα μπορεί να ακυρωθεί, γι’ αυτό όλα κρίνονται τώρα (την στιγμή της ψηφοφορίας)».

Σύμφωνα με τον κ. Μαρινάκη, «δεν κρυφτήκαμε ως αντιπολίτευση, είχαμε εκφράσει τις διαφωνίες μας και την έχουμε καταψηφίσει τη συμφωνία. Δεν έχουμε μετανιώσει για ό,τι κάναμε μέχρι τώρα, δεν αλλάζουμε την άποψή μας, θεωρούμε ότι ήταν μια προβληματική συμφωνία, δεν κοροϊδέψαμε τους πολίτες, δεν είπαμε ότι αν εκλεγούμε, θα την ακυρώσουμε. Κάποιοι καθ’ έξιν πολιτικοί απατεώνες μιλούν για πολιτική απάτη».

Αναφορικά με το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφιστούν άμεσα τα μνημόνια συνεργασίας με την Βόρεια Μακεδονία στη Βουλή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε: «Είναι αξιοπερίεργη η σπουδή που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και μια μέρα μετά την απαράδεκτη επιλογή της Προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας. Θα ήταν καλύτερο με αυτή τη στάση που ακολουθήθηκε να είχαν ψηφιστεί τα μνημόνια αυτά; Μήπως είναι καλύτερο που δεν έχουν ψηφιστεί; Δικαιώνεται ο πρωθυπουργός. Συνιστούμε στον ΣΥΡΙΖΑ να έχει λιγότερη βιασύνη και να βάζει το εθνικό συμφέρον πάνω από τη στείρα αντιπολίτευση. Είμαστε ένα κράτος που σέβεται τη συνέχειά του. Αν η γειτονική χώρα θέλει να συνεχίσει την ενταξιακή της πορεία, να σεβαστεί ό,τι έχει συμφωνήσει».

Ερωτηθείς για την επίσκεψη Ράμα στην Αθήνα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε: «Δεν υπήρχε κανένας τρόπος να απαγορεύσει η ελληνική πλευρά μια ιδιωτική επίσκεψη ενός ξένου ηγέτη, στο πλαίσιο περιοδειών που κάνει εκτός Αλβανίας. Όλη αυτή η κινδυνολογία του προηγούμενου διαστήματος απεδείχθη άσκοπη. Το θέμα Μπελέρη είναι ένα ζήτημα σεβασμού του κράτους δικαίου, το έχουμε αναδείξει παντού. Συνεχίζουμε να φωνάζουμε δυνατά για τα δικαιώματα κάθε ανθρώπου».

Ο κ Μαρινάκης διέψευσε τις φήμες για αλλαγή στον τόπο διεξαγωγής του Conference League. «Θα ήταν αδιανόητο να διώξουμε από τη χώρα μας αυτή τη διοργάνωση, η στάση της Πολιτείας δείχνει ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο σε αυτούς που θέλουν να χαλάνε αυτές τις γιορτές».

Έκανε δε γνωστό ότι η προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για την ακρίβεια θα γίνει τελικά την άλλη Παρασκευή 24 Μαΐου (αντί της προσεχούς Πέμπτης).

Για τους χορευτές της Μαρίνας Σάτι και τον αρχικό αυτοπροσδιορισμό τους ως Έλληνες Τούρκους της Θράκης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «δικαιολογημένες τις αντιδράσεις και ευτυχώς υπήρξε επανόρθωση από τους χορευτές. Η συγκεκριμένη διοργάνωση δεν είναι μια διαδικασία άσκησης πολιτικής, δεν διατυπώνεται η πολιτική μιας χώρας μέσα από τον διαγωνισμό που έχει σκοπό να ενώσει με τη μουσική. Προσωπική μου άποψη είναι ότι όταν κάποιος εκπροσωπεί μια χώρα, ταξιδεύει με έξοδα του λαού, πρέπει να προσέχει την δημόσια εικόνα του και τη συμπεριφορά του».

Σχετικά με τη δημοσιοποίηση παλαιότερων βίντεο με τον Άδωνι Γεωργιάδη να πουλά βιβλίο για τις επιστολές του Ιησού, ο κ. Μαρινάκης είπε: «Ο κ. Γεωργιάδης δεν έκρυψε ποτέ ότι πωλούσε βιβλία, δεν μπορεί να κατηγορηθεί για το περιεχόμενο του βιβλίου. Άλλο πουλάω βιβλία χωρίς μάλιστα να ασκώ πολιτική και άλλο να ασκώ πολιτική μέσω πώλησης επιστολών».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v