«Δυνατό» καλοκαίρι περιμένει η μητρική της British Airlines

«Στα ύψη» η ζήτηση για πτήσεις παρά τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή. Ξεπέρασε το 80% η πληρότητα κρατήσεων για ταξίδια προγραμματισμένα το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

«Δυνατό» καλοκαίρι περιμένει η μητρική της British Airlines

Η International Airlines Group, στην οποία ανήκει η British Airways, ανακοίνωσε ότι αναμένει μια δυναμική καλοκαιρινή σεζόν, καθώς η ζήτηση για ταξίδια παραμένει ισχυρή, παρά τις προκλήσεις που εγείρει η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή για τις ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες, μεταδίδει το Bloomberg.

Στο πλαίσιο αυτό η πληρότητα κρατήσεων για ταξίδια προγραμματισμένα το δεύτερο τρίμηνο του έτους, ξεπέρασε το 80%, ενώ για το τρίτο, η πληρότητα βρίσκεται ήδη στο 40%, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Luis Gallego, τονίζοντας πως «η υψηλή ζήτηση για ταξίδια είναι μια συνεχής τάση»

Η IAG κατέγραψε προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη €68 εκατ. στο πρώτο τρίμηνο έναντι προβλέψεων για €49,5 εκατ. Ακόμη, τα έσοδα της αυξήθηκαν κατά 9,2% σε σχέση με πέρυσι, φτάνοντας τα €6,4 δισ., ενώ ανοδική πορεία ακολούθησε και η μετοχή της. Στον αντίποδα, η εταιρεία μείωσε το καθαρό χρέος της στα €7,4 δισ. στο τέλος του πρώτου τριμήνου από €9,2 δισ. που ήταν στο τέλος του 2023.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v