Χασούρα $1 δισ. με το καλημέρα... για τους «σορτάκηδες» της GameStop

Μία ώρα μετά το άνοιγμα της Wall Street τη Δευτέρα η μετοχή της GameStop είχε πραγματοποιήσει άλμα 110%. Η επιστροφή της «Roaring Kitty».

Χασούρα $1 δισ. με το καλημέρα... για τους «σορτάκηδες» της GameStop

To εκρηκτικό ράλι της μετοχής της GameStop τη Δευτέρα προκάλεσε απώλειες 1 δισ. δολαρίων σε όσους είχαν χτίσει θέσεις short, σύμφωνα με στοιχεία από την S3 Partners. 

Mόλις μια ώρα μετά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης η GameStop είχε πραγματοποιήσει άλμα 110%, προκαλώντας ζημίες 1,02 δισ. δολάρια στα hedge fund που έχουν στοιχηματίσει σε πτώση της μετοχής της αλυσίδας καταστημάτων βιντεοπαιχνιδιών. 

Το ράλι της μετοχής πυροδοτήθηκε από την φημολογία για επιστροφή στην «ενεργό δράση» του Κιθ Γκιλ, o oποίος είχε διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο ράλι των meme stocks το 2021 με τον λογαριασμό «Roaring Kitty».

Όπως μεταδίδει το CNBC, oι θέσεις short στις μετοχές της GameStop αντιστοιχούν στο 24% του συνόλου των διαπραγματεύσιμων μετοχών της, σύμφωνα με τη FactSet. 

Συμπεριλαμβανομένων των απωλειών της Δευτέρας, οι «σορτάκηδες» έχουν χάσει από τις αρχές Μαΐου 1,43 δισ. δολάρια σύμφωνα με την S3.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v