Ουκρανία: Πλήρης μετασχηματισμός της Ρωσίας σε μιλιταριστική χώρα

Η επιλογή ενός οικονομολόγου στο Υπουργείο Άμυνας, στη θέση του Σοϊγκού, αναδεικνύει τον μιλιταριστικό προσανατολισμό της Ρωσίας, σύμφωνα με το Κίεβο. «Όλη η οικονομία προσανατολισμένη στη στρατιωτική παραγωγή».

Ουκρανία: Πλήρης μετασχηματισμός της Ρωσίας σε μιλιταριστική χώρα
Σεργκέι Σοϊγκού, πρώην υπουργός Άμυνας Ρωσίας

Η επιλογή ενός οικονομολόγου για το αξίωμα του νέου υπουργού Άμυνας της Ρωσίας δείχνει πόσο μακριά ετοιμάζεται να φτάσει η Μόσχα για να αναμορφώσει την οικονομία της ώστε να εξυπηρετήσει τις πολεμικές της ανάγκες, δήλωσε ο Μιχαήλο Ποντολιάκ, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου.

Περισσότερο από δύο χρόνια μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διόρισε χθες τον Αντρέι Μπελούσοφ - έναν 65χρονο πρώην αναπληρωτή πρωθυπουργό που ειδικεύεται στα οικονομικά - ως υπουργό Άμυνας, στη νέα του επιλογή-έκπληξη.

Ο Πούτιν επιθυμεί επίσης ο πρώην υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού (φωτ.) να γίνει γραμματέας του πανίσχυρου Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας και να έχει την ευθύνη για τη στρατιωτική βιομηχανία, σύμφωνα με το Κρεμλίνο.

«Η Ρωσία βάζει σχεδόν ολόκληρη την οικονομία της σε στρατιωτική τροχιά. Θα είναι μια μιλιταριστική χώρα και η οικονομία της θα χτιστεί αποκλειστικά για τη στρατιωτική παραγωγή», δήλωσε ο Ποντολιάκ στο Reuters.

«Χωρίς αμφιβολία, αυτές οι αλλαγές που βλέπουμε σήμερα είναι απόδειξη του πλήρους μετασχηματισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας», δήλωσε ο Ποντολιάκ.

Με τον ουκρανικό στρατό να υστερεί τόσο αριθμητικά όσο και σε επίπεδο εξοπλισμού, οι ρωσικές δυνάμεις προωθούνται αργά στην ανατολική περιοχή του Ντονμπάς και πιέζουν για νέα επίθεση στη βορειοανατολική περιοχή του Χαρκόβου.

Ο Ποντολιάκ δήλωσε ότι ο πόλεμος βρίσκεται σε κρίσιμο στάδιο μετά από 27 μήνες μαχών και ζήτησε αυστηρότερες κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Επανέλαβε επίσης την έκκληση του Κιέβου για περισσότερη στρατιωτική υποστήριξη από τους δυτικούς συμμάχους.

Η Ουκρανία χρειάζεται μεγαλύτερη αεροπορική ισχύ, «περισσότερες δυνατότητες σε όπλα μεγάλου βεληνεκούς, περισσότερα πυρομαχικά και βλήματα, καθώς πρόκειται για μια καθοριστική φάση του πολέμου που θα διαμορφώσει τον μεταπολεμικό κόσμο», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v