Το φρένο στις οικονομίες και ο καλός καιρός ρίχνουν τη ζήτηση για πετρέλαιο

Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας υποβαθμίζει την πρόβλεψη για την αύξηση της ζήτησης πετρελαίου φέτος κατά 140.000 βαρέλια ημερησίως.

Το φρένο στις οικονομίες και ο καλός καιρός ρίχνουν τη ζήτηση για πετρέλαιο

Οι προοπτικές για την αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου φέτος συνεχίζουν να αμβλύνονται εν μέσω οικονομικής επιβράδυνσης και ήπιων καιρικών συνθηκών στην Ευρώπη, δήλωσε ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η παγκόσμια κατανάλωση καυσίμων θα αυξηθεί κατά 1,1 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα φέτος, περίπου 140.000 βαρέλια λιγότερα από ό,τι αναμενόταν πριν από ένα μήνα, δήλωσε, μειώνοντας τις προβλέψεις του για δεύτερο συνεχόμενο μήνα.

Η αλλαγή των προβλέψεων αντανακλά τη συρρίκνωση της ζήτησης το πρώτο τρίμηνο στις πλούσιες χώρες σε συνδυασμό με την αναθεώρηση προς τα πάνω των εκτιμήσεων για το 2023.

"Η φτωχή βιομηχανική δραστηριότητα και άλλος ένας ήπιος χειμώνας έχουν αποδυναμώσει την κατανάλωση πετρελαίου κίνησης φέτος, ιδίως στην Ευρώπη, όπου το μειούμενο μερίδιο των πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων στο στόλο υποβαθμίζει ήδη την κατανάλωση", ανέφερε ο ΙΕΑ, ο οποίος συμβουλεύει τις περισσότερες μεγάλες οικονομίες.

Οι τιμές του πετρελαίου διαπραγματεύονται κοντά στα 83 δολάρια το βαρέλι στο Λονδίνο, έχοντας υποχωρήσει κατά 10% από το φετινό ανώτατο επίπεδο, καθώς οι εύθραυστες οικονομικές προοπτικές σε συνδυασμό με τις άφθονες προμήθειες πετρελαίου των ΗΠΑ αντισταθμίζουν τους φόβους για τις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή και τον περιορισμό της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ+.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v