Red alert από ΕΚΤ: Γεωπολιτική και εκλογές μπορεί να ταρακουνήσουν τις αγορές

Πολύ χαλαρή στάση βλέπει η κεντρική τράπεζα. Οι επενδυτές έχουν τιμολογήσει την τελειότητα, τονίζει ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ. Ενδεχόμενο μεγάλων αντιδράσεων της αγοράς σε απογοητευτικές ειδήσεις.

Red alert από ΕΚΤ: Γεωπολιτική και εκλογές μπορεί να ταρακουνήσουν τις αγορές

Οι γεωπολιτικές εντάσεις και μια σειρά εκλογών σε όλο τον κόσμο αυξάνουν τον κίνδυνο οι επενδυτές να ταρακουνηθούν από αρνητικές εκπλήξεις και να θέσουν σε κίνδυνο τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, προειδοποίησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Οι αγορές έχουν μέχρι στιγμής υιοθετήσει μια χαλαρή στάση απέναντι σε τέτοιες απειλές, αφήνοντάς τες εκτεθειμένες σε ξαφνικές μεταβολές του κλίματος σε περίπτωση σοκ, ανέφερε η κεντρική τράπεζα στην εξαμηνιαία Επισκόπηση Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα Πέμπτη. Προειδοποίησε επίσης ότι οι ψηφοφορίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε εθνικό επίπεδο αυξάνουν την αβεβαιότητα σχετικά με την πορεία των δημόσιων οικονομικών.

«Το περιθώριο για δυσμενείς οικονομικές και χρηματοπιστωτικές εκπλήξεις είναι αυξημένο και οι προοπτικές κινδύνου για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα της ζώνης του ευρώ παραμένουν αντίστοιχα εύθραυστες», ανέφερε στην έκθεση ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Λουί ντε Γκίντος, σύμφωνα με το Bloomberg.

«Το κλίμα μπορεί να αλλάξει γρήγορα, όχι μόνο λόγω του γεωπολιτικού περιβάλλοντος αλλά και λόγω της τιμολόγησης για την τελειότητα, η οποία δημιουργεί το ενδεχόμενο μεγάλων αντιδράσεων της αγοράς σε απογοητευτικές ειδήσεις».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v