Ντιλ Goldman Sachs-UPS για επένδυση συνταξιοδοτικών κονδυλίων $43 δισ.

Από τις μεγαλύτερες συμφωνίες του είδους, που φέρνει πιο κοντά τον στόχο της μεγάλης επενδυτικής τράπεζας να ξεπεράσει τους κύριους αντιπάλους της τα επόμενα χρόνια.

Ντιλ Goldman Sachs-UPS για επένδυση συνταξιοδοτικών κονδυλίων $43 δισ.

Η Goldman Sachs εξασφάλισε εντολή 43 δισ. δολαρίων για να επενδύσει περιουσιακά στοιχεία των συνταξιοδοτικών ταμείων της εταιρείας παράδοσης δεμάτων UPS, σε μια από τις μεγαλύτερες συμφωνίες του είδους της.

Η επενδυτική εντολή ωθεί την Goldman, η οποία διαχειρίζεται περίπου 325 δισ. δολάρια τέτοιων συνταξιοδοτικών περιουσιακών στοιχείων, πιο κοντά στον στόχο της να ξεπεράσει τους αντιπάλους της τα επόμενα τρία έως πέντε χρόνια. Στους κύριους ανταγωνιστές της περιλαμβάνονται οι Marsh McLennan's Mercer, BlackRock και Russell Investments.

Η παγκόσμια επιχείρηση πολλών τρισεκατομμυρίων δολαρίων που αναλαμβάνει την ευθύνη επένδυσης εταιρικών συνταξιοδοτικών κονδυλίων — γνωστή ως outsourced chief Investment Office ή OCIO— πρόκειται να αυξηθεί περισσότερο από 10% ετησίως τα επόμενα πέντε χρόνια, σύμφωνα με την εταιρεία συμβούλων Cerulli Associates. Αυτό σημαίνει ότι οι διαχειριστές χρημάτων αντιμετωπίζουν τον χώρο ως γόνιμη πηγή εσόδων, αναφέρει το Bloomberg.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v