Στη λίστα με περιουσία πάνω από $100 δισ. ακόμη 15 σούπερ πλούσιοι!

Οι 15 υπερπλούσιοι έχουν όλοι μαζί περιουσία 2,2 τρισ. δολάρια. Η κληρονόμος της L'Oréal έγινε η πρώτη γυναίκα με 12ψήφια περιουσία τον Δεκέμβριο.

Στη λίστα με περιουσία πάνω από $100 δισ. ακόμη 15 σούπερ πλούσιοι!
Η κληρονόμος της LOreal, Francoise Bettencourt Meyers

Η λέσχη των υπερπλουσίων στον κόσμο αριθμεί πλέον 15 μέλη με περιουσίες άνω των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τις περισσότερες που έχουν καταγραφεί ποτέ, καθώς «πλοηγούνται» στα κύματα της τεχνητής νοημοσύνης, των πολυτελών αγαθών και των γεωπολιτικών αλλαγών.

Η συνολική καθαρή περιουσία αυτών των ανθρώπων έχει αυξηθεί κατά 13% φέτος, στα 2,2 τρισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires Index, ξεπερνώντας τον ρυθμό του πληθωρισμού και της ευρύτερης χρηματιστηριακής αγοράς. Μεταξύ τους, κατέχουν σχεδόν το 25% του πλούτου των 500 πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου.

Αν και οι 15 έχουν ξεπεράσει τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια στο παρελθόν, είναι η πρώτη φορά που όλοι τους κατέχουν περιουσίες αυτού του μεγέθους ταυτόχρονα.

Η κληρονόμος της L'Oréal, Françoise Bettencourt Meyers, ο ιδρυτής της Dell Technologies, Michael Dell, και ο Μεξικανός δισεκατομμυριούχος Carlos Slim έφθασαν αρχικά αυτό το όριο τους τελευταίους πέντε μήνες και ορισμένοι έχουν κυμανθεί γύρω από αυτό το επίπεδο, ξεπερνώντας το πολλές φορές.

Η Bettencourt Meyers έγινε η πρώτη γυναίκα που συγκέντρωσε 12ψήφια περιουσία τον Δεκέμβριο, αφού οι μετοχές της εταιρείας πολυτελών καλλυντικών κατέγραψαν την καλύτερη χρονιά τους από το 1998. Η Bettencourt Meyers, 70 ετών, κατατάσσεται στη 14η θέση του δείκτη, με καθαρή περιουσία 101 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v