Κλοπή crypto $25 εκατ. σε 12 δευτερόλεπτα

Τον κωδικό του Εthereum «έσπασαν» δύο αδέρφια που σπούδασαν στο MIT, κλέβοντας κρυπτονομίσματα αξίας $25 εκατ. Η απάτη θέτει υπό αμφισβήτηση την ακεραιότητα του blockchain, σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές του Μανχάταν.

Κλοπή crypto $25 εκατ. σε 12 δευτερόλεπτα

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Δύο αδέρφια που σπούδασαν στο ΜΙΤ συνελήφθησαν την Τετάρτη με την κατηγορία ότι έστησαν μια περίτεχνη απάτη για να κλέψουν κρυπτονομίσματα αξίας 25 εκατ. δολαρίων.

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς στο Μανχάταν χαρακτήρισαν «καινοφανές» το σχέδιο που κατάστρωσαν οι Αντόν Περέρ-Μπουένο, 24 ετών, και Τζέιμς Περέρ-Μπουένο, 28, και είπαν ότι είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια απάτη γίνεται αντικείμενο ποινικών διώξεων στις ΗΠΑ.

Όπως μεταδίδει το CNN, οι εισαγγελικές αρχές ανέφεραν ότι τα αδέρφια πραγματοποιήσαν τη ληστεία τον Απρίλιο του 2023, κλέβοντας 25 εκατομμύρια δολάρια από traders σε μόλις 12 δευτερόλεπτα, αποκτώντας με αθέμιτο τρόπο πρόσβαση σε εκκρεμείς συναλλαγές και αλλάζοντας την κίνηση των κρυπτονομισμάτων.

«Όπως ισχυριζόμαστε, το σχέδιο των κατηγορουμένων θέτει υπό αμφισβήτηση την ίδια την ακεραιότητα του blockchain», δήλωσε ο εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, Ντέιμαν Γουίλιαμς. 

 

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι αυτές της συνωμοσίας για τη διάπραξη απάτης μέσω εμβάσματος και της συνωμοσίας για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Ο Αντόν Περέρ-Μπουένο συνελήφθη στη Βοστώνη, ενώ ο Τζέιμς Περέρ-Μπουένο στη Νέα Υόρκη.

Οι δικηγόροι τους δεν απάντησαν αμέσως στα αιτήματα για σχολιασμό.

Και τα δύο αδέρφια είχαν φοιτήσει στο MIT στη Βοστόνη, όπου σύμφωνα με τους εισαγγελείς σπούδασαν επιστήμη υπολογιστών και μαθηματικά και ανέπτυξαν τις δεξιότητες και την εκπαίδευση στις οποίες βασίστηκαν για να πραγματοποιήσουν την απάτη τους.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα αδέρφια σχεδίαζαν επί μήνες να χειραγωγήσουν και να παραβιάσουν τα πρωτόκολλα που χρησιμοποιούνται για την επικύρωση συναλλαγών στο blockchain του Ethereum.

Οι εισαγγελείς είπαν ότι το έκαναν εκμεταλλευόμενοι μια ευπάθεια στον κώδικα του λογισμικού MEV-boost που χρησιμοποιείται από τους περισσότερους «επικυρωτές» του δικτύου Ethereum, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι να ελέγχουν ότι οι νέες συναλλαγές είναι έγκυρες πριν προστεθούν στο blockchain.

Οι εισαγγελείς είπαν ότι μετά την πραγματοποίηση της ληστείας, τα αδέρφια απέρριψαν τα αιτήματα να επιστρέψουν τα κεφάλαια και αντ' αυτού έλαβαν μέτρα για να ξεπλύνουν και να κρύψουν τα κλεμμένα κρυπτονομίσματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v