Σε υψηλό διετίας οι ασιατικές μετοχές

Τα μέτρα της Κίνας για την αντιμετώπιση της κρίσης ακινήτων ενθαρρύνουν τους επενδυτές. Στο επίκεντρο παραμένει η μείωση επιτοκίων.

Σε υψηλό διετίας οι ασιατικές μετοχές

Οι ασιατικές μετοχές ξεκίνησαν την εβδομάδα με άνοδο σε υψηλά δύο ετών, ενισχυμένες από τα ισχυρότερα μέτρα που έχει λάβει η Κίνα για την αντιμετώπιση της κρίσης των ακινήτων της και από τις προσδοκίες για μείωση των παγκόσμιων επιτοκίων εντός εβδομάδων.

Νωρίτερα σήμερα η κεντρική τράπεζα της Κίνας διατήρησε αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια δανείων ενός και πέντε ετών στο 3,45% και 3,95%, αντίστοιχα.

Οι επενδυτές περιμένουν επίσης τα στοιχεία για το εμπόριο, τον πληθωρισμό και την επιχειρηματική δραστηριότητα από την Ιαπωνία αργότερα αυτή την εβδομάδα, ενώ η Σιγκαπούρη θα δημοσιεύσει τα στοιχεία για τον πληθωρισμό του Απριλίου και τα τελικά στοιχεία για το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν του α’ τριμήνου.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,25% σε υψηλό διετίας, ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο σημείωνε άνοδο 0,96% στις 39.158 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,38% ο Shanghai Composite στις 3.166 μονάδες, κατά 0,5% ο Hang Seng στις 19.650 μονάδες και κατά 0,54% ο Kospi στις 2.739 μονάδες και κατά 0,63% ο δείκτης ASX στις 8.133 μονάδες.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v