Στασιμότητα για το δολάριο, το βλέμμα των traders στο γεν

Ο δείκτης του δολαρίου, που μετρά το νόμισμα έναντι ενός καλαθιού άλλων, παρέμεινε αμετάβλητος στις 105,51. Σταθεροποίηση και για το γεν, με το βλέμμα στις απόψεις στελεχών της BoJ.

Στασιμότητα για το δολάριο, το βλέμμα των traders στο γεν

Το δολάριο διατηρήθηκε ως επί το πλείστον σταθερό σήμερα, καθώς οι traders περιμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ την επόμενη εβδομάδα, ενώ οι επιθετικές δηλώσεις από μέλη της Τράπεζας της Ιαπωνίας βοήθησαν το γεν να επιβραδύνει την πτώση του.

Σε σχέση με το γεν Ιαπωνίας, το δολάριο ανεβαίνει αργά τις τελευταίες ημέρες, αφού υποχώρησε περισσότερο από 3% την περασμένη εβδομάδα, στη μεγαλύτερη εβδομαδιαία ποσοστιαία πτώση του από τις αρχές Δεκεμβρίου 2022.

Ωστόσο, το γεν βρήκε κάποια υποστήριξη στην περίληψη των απόψεων της BoJ που κυκλοφόρησε την Πέμπτη, η οποία έδειξε ότι τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου ήταν επιθετικά στη συνεδρίαση πολιτικής τους τον Απρίλιο, με πολλούς να ζητούν σταθερές αυξήσεις επιτοκίων.

Το ιαπωνικό γεν βρίσκεται στα 155,57 ανά δολάριο.

Η εστίαση της αγοράς θα στραφεί σύντομα στον δείκτη τιμών παραγωγού των ΗΠΑ (PPI) του Απριλίου και στον δείκτη τιμών καταναλωτή (CPI) που θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα, τον οποίο οι traders θα παρακολουθούν για ενδείξεις ότι ο πληθωρισμός έχει επανέλθει σε πτωτική τάση προς τον στόχο του 2%.

Ο δείκτης του δολαρίου, που μετρά το νόμισμα έναντι ενός καλαθιού άλλων, παρέμεινε αμετάβλητος στις 105,51.

Η στερλίνα παρέμεινε σταθερή στα 1,24975 δολάρια, ενόψει των ανακοινώσεων από την Τράπεζα της Αγγλίας για τα επιτόκια αργότερα σήμερα. Η BοE είναι πιθανό να κάνει ένα ακόμη βήμα προς την πρώτη μείωση των επιτοκίων εδώ και τέσσερα χρόνια καθώς ο πληθωρισμός πέφτει.

Το μεγάλο ερώτημα για τους επενδυτές είναι εάν η BoE υπονοήσει ότι θα μπορούσε να υπάρξει περικοπή τον Ιούνιο -η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει ήδη σηματοδοτήσει ότι θα μειώσει το κόστος δανεισμού τον επόμενο μήνα.

Το ευρώ διατηρήθηκε στο 1,0748 δολάριο.

Στα κρυπτονομίσματα, το Βitcoin σημείωσε τελευταία άνοδο 0,09% στις 61.618,12 δολάρια.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v