Βακάκης: Οικογενειακή περιουσία τα 109 εκατ. του placement στην Jumbo

(upd) Την τακτική αποκόμισης κερδών, όπως εξάλλου έπραξε και κατά το παρελθόν, ακολουθεί ο βασικός μέτοχος, ιδρυτής και μάνατζερ της εισηγμένης. Τρία placements με έσοδα 257 εκατ. ευρω.

Βακάκης: Οικογενειακή περιουσία τα 109 εκατ. του placement στην Jumbo

Το πέμπτο ιστορικά placement ολοκλήρωσε χθες ο μεγαλομέτοχος της εταιρείας Jumbo, κ. Απ. Βακάκης, διαθέτοντας σε υφιστάμενους επενδυτές της εισηγμένης από ΗΠΑ και Ευρώπη 4 εκατομμύρια μετοχές (περίπου 3% του μετοχικού κεφαλαίου) έναντι 27,20 ευρώ ανά μετοχή.

Η διάθεση έγινε από την προσωπικών συμφερόντων εταιρεία Tanocerian Maritime και ως εκ τούτου το ποσοστό του κ. Βακάκη στον όμιλο περιορίστηκε στο 16,3%. Η τιμή της συναλλαγής καθορίστηκε στον μέσο τριμηνιαίο όρο της τιμής διαπραγμάτευσης της μετοχής και είχε discount περίπου 9% έναντι της χθεσινής τιμής κλεισίματος. Σήμερα βέβαια η μετοχή υποχωρεί 7% στα 27,86 ευρώ.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το ποσό ύψους 109 εκατ. ευρώ που εισέπραξε ο κ. Βακάκης αποτελεί προσωπική περιουσία, η οποία ωστόσο θα διατεθεί στην οικογένεια και ειδικότερα στις κόρες του, οι οποίες με τη σειρά τους έχουν σχέση με τον εφοπλισμό.

Σε κάθε περίπτωση, κύκλοι προσκείμενοι στον ιδρυτή, μάνατζερ και βασικό μέτοχο της Jumbο αναφέρουν ότι το έσοδο δεν θα αξιοποιηθεί ως επανεπένδυση στην εταιρεία, καθώς η ίδια αυτοχρηματοδοτεί τις ανάγκες και επενδύσεις της, έχει υψηλά ταμειακά διαθέσιμα και ακολουθεί υψηλή μερισματική πολιτική.

Τα έσοδα

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Βακάκης διέθεσε το 2017, μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης, το 3,5% των μετοχών της Jumbo, προς 14,95 ευρώ ανά μετοχή (έσοδο 71 εκατ. ευρώ). Το 2021, διέθεσε επίσης το 3,86% (5,2 εκατομμύρια μετοχές) προς 14,70 ευρώ ανά μετοχή (έσοδο 77,18 εκατ. ευρώ).

Σήμερα ολοκλήρωσε την πώληση των 4 εκατομμυρίων μετοχών προς 27,2 ευρώ, εισπράττοντας 109 εκατ. ευρώ. Ως εκ των παραπάνω αθροιστικά από το 2017 έως σήμερα έχοντας διαθέσει το 10,36% των μετοχών που κατείχε εισέπραξε περισσότερα από 257 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v