Χρηστίδης: Χωρίς διερμηνείς η υπηρεσία Ασύλου

«Η σοβαρότητα αποδεικνύεται στην πράξη της διοικητικής καθημερινότητας και όχι με αυτοαναφορικά δελτία τύπου και παράτες του υπουργού, που δεν ανταποκρίνεται στις συμβατικές υποχρεώσεις του», δήλωσε ο υπεύθυνος Κ.Τ.Ε. Μετανάστευσης ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Χρηστίδης: Χωρίς διερμηνείς η υπηρεσία Ασύλου

«Από τη Μεγάλη Δευτέρα δεν υπάρχουν διερμηνείς στην υπηρεσία Ασύλου. Από σήμερα και στις δομές υποδοχής και φιλοξενίας αιτούντων άσυλο του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου. Πολύ απλά, επειδή το Υπουργείο δεν ανταποκρίνεται στις συμβατικές του υποχρεώσεις», αναφέρει δήλωση του Παύλου Χρηστίδη, Βουλευτή Νοτ. Τομέα Αθηνών & υπεύθυνου Κ.Τ.Ε. Μετανάστευσης ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

«Χωρίς διερμηνείς δεν υπάρχει διαδικασία ασύλου, δεν διασφαλίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα των αιτούντων άσυλο. Αυτό που συμβαίνει, για πολλοστή φορά στο Υ.Μ.ΑΣ., δείχνει διαχειριστική ανεπάρκεια και έλλειψη σχεδιασμού. Το Υπουργείο δηλώνει πως αποτελεί πρότυπο οργάνωσης και δίνει τεχνογνωσία και στο εξωτερικό. Δεν καταφέρνει να διασφαλίσει τα αυτονόητα», προσθέτει.

«Οι διερμηνείς και διαμεσολαβητές πρέπει να επανέλθουν άμεσα, η κυβέρνηση να απολογηθεί για το πρόβλημα που προέκυψε και να κάνει ότι είναι απαραίτητο για να μην επαναληφθεί. Η σοβαρότητα αποδεικνύεται στην πράξη της διοικητικής καθημερινότητας και όχι με αυτοαναφορικά δελτία τύπου και παράτες».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v