Wall Street: Μικτά πρόσημα με το βλέμμα στον πληθωρισμό

Οριασκή πτώση για τον Dow Jones ενώ σε θετικό έδαφος κρατήθηκαν οι S&P 500 και Nasdaq. Σε περιοχή διόρθωσης η Nvidia.Στο 4,36% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Νέο ιστορικό υψηλό για τον χρυσό. Ενισχύθηκε το δολάριο.

Wall Street: Μικτά πρόσημα με το βλέμμα στον πληθωρισμό

Μικτά πρόσημα στη Wall Street εν αναμονή της ανακοίνωσης του πληθωρισμού στις ΗΠΑ την Τετάρτη.

«Αν η μέτρηση του πληθωρισμού προκαλέσει έκπληξη και συνεχίσει να δημιουργεί προσδοκίες για υψηλότερες τιμές, τότε νομίζω ότι θα υπάρξει κίνδυνος για τις μετοχές», σημείωσε η επικεφαλής επενδύσεων της iCapital, Anastasia Amoroso.

Ο Dow Jones υποχώρησε μόλις 0,02% ή 9 μονάδες στις 38.883, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,14% στις 5.209 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,32% στις 16.306 μονάδες.

Στο βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Cisco Systems (+3,4%) και Nike (+1,2%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Travelers (-2,7%) και Boeing (-2,2%).

Επιπλέον, η μετοχή της Nvidia υποχώρησε 2,6% στα 848,6 δολ. Πλέον η Nvidia έχει περάσει σε περιοχές διόρθωσης καθώς καταγράφει απώλειες 10% με 20% από τα υψηλά της.

Στο μεταξύ, ο δείκτης αισιοδοξίας των μικρών επιχειρήσεων NFIB στις ΗΠΑ υποχώρησε στις 88,5 μονάδες τον Μάρτιο, σημειώνοντας τις χειρότερες επιδόσεις από τον Δεκέμβριο του 2012, μεταδίδει ο Guardian.

Αυτός είναι ο 27ος συνεχόμενος μήνας που ο δείκτης βρίσκεται κάτω από τον μέσο όρο (98).

Η αισιοδοξία των μικρών επιχειρήσεων έχει φτάσει στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2012, καθώς οι ιδιοκτήτες συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν πολυάριθμα οικονομικά προβλήματα, δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος του NFIB Bill Dunkelberg. «Ο πληθωρισμός αναφέρθηκε για άλλη μια φορά ως το κορυφαίο επιχειρηματικό πρόβλημα στην Main Street και η αγορά εργασίας έχει υποχωρήσει ελαφρώς».

Παράλληλα, καθοδική τροχιά ακολούθησαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές υποχώρησε κατά έξι μονάδες βάσης στο 4,36% και το 2ετές κινήθηκε χαμηλότερα κατά τέσσερις μονάδες βάσης στο 4,75%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου σημείωσε πτώση 1,4% στα 85,22 δολάρια ενώ η τιμή του χρυσού έπιασε νέο υψηλό καθώς ενισχύθηκε 0,6 % στα 2.365 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε οριακά υψηλότερα έναντι του ευρώ, στο 1,0853 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v