Επιφυλακτική άνοδος στη Wall Street

Σε θετικό έδαφος κινήθηκε το αμερικανικό χρηματιστήριο εν αναμονή της διήμερης συνεδρίασης της Fed. «Άλμα» 15% για την μετοχή της Tesla. Στο 4,62% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Πιέσεις στο πετρέλαιο. Υποχώρησε το δολάριο.

Επιφυλακτική άνοδος στη Wall Street

Κέρδη στη Wall Street με τους επενδυτές να έχουν στρέψει την προσοχή τους στη διήμερη συνεδρίαση της Fed που ξεκινά την Τρίτη.

Οι αναλυτές αναμένουν από την Fed να κρατήσει αμετάβλητα τα επιτόκια μετά τις τελευταίες μετρήσεις του πληθωρισμού που προβλημάτισαν… ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται και στην ομιλία του επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας, Τζερομ Πάουελ για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,38% ή 146 μονάδες στις 38.386, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,32% στις 5.116 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,35% στις 15.983 μονάδες.

Στο βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Boeing (+3,9%) και Amgen (+2,5%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Intel (-1,6%) και UnitedHealth (-1,3%).

Επιπλέον η μετοχή της Tesla σημείωσε «άλμα» 15% εν μέσω αισιοδοξίας ότι οι κινεζικές αρχές θα επιτρέψουν στην αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία να χρησιμοποιήσει στα αυτοκίνητα που πωλούνται στην Κίνα το σύστημα πλήρως αυτόνομης οδήγησης.

Στο εταιρικό μέτωπο, αποτελέσματα τριμήνου θα ανακοινώσουν αυτήν την εβδομάδα οι εταιρείες McDonalds, Coca Cola, Apple και Amazon. Σημειώνεται ότι από τις εισηγμένες του S&P 500 που έχουν ήδη ανακοινώσει αποτελέσματα- τέσσερις στις πέντε εταιρείες γνωστοποίησαν κέρδη και έσοδα πάνω από τις προβλέψεις της αγοράς.

Στις αγορές εμπορευμάτων, πιέσεις ασκήθηκαν στις τιμές πετρελαίου στις διεθνής αγορές. Ειδικότερα, η τιμή του Brent υποχώρησε 1,5% στα 88,20 δολ. ανά βαρέλι και η τιμή του αργού WTI σημείωσε πτώση 1,6% στα 82,51 δολάρια. Στον αντίποδα, η τιμή του χρυσού κέρδισε 0,3% στα 2.353 δολ./oz.

Επιπλέον, καθοδική τροχιά ακολούθησαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές υποχώρησε κατά τέσσερις μονάδες βάσης στο 4,62% και το 2ετές κινήθηκε χαμηλότερα κατά δύο μονάδα βάσης στο 4,98%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημείωσε πτώση 0,3% έναντι του ευρώ, στο 1,0723 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v