Λάμπρος Μπισαλάς (Sunlight): Τι είδα στις Βερσαλλίες στο Choose France Summit

H Sunlight ήταν η μοναδική εταιρεία με έδρα την Ελλάδα που μετείχε στην εκδήλωση που έχει στόχο την αύξηση των ξένων επενδύσεων στη Γαλλία. Το όραμα Μακρόν για την Ευρώπη.

Λάμπρος Μπισαλάς (Sunlight): Τι είδα στις Βερσαλλίες στο Choose France Summit

Τις εντυπώσεις του από την 7η Σύνοδο Κορυφής Choose France που πραγματοποιήθηκε στο παλάτι των Βερσαλλιών στο Παρίσι, και όπου παρευρέθηκε ύστερα από πρόσκληση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, καταγράφει με ανάρτησή του στο LinkedIn ο Λάμπρος Μπισαλάς, διευθύνων σύμβουλος της Sunlight.

Όπως αναφέρει, ο όμιλος Sunlight έχει γίνει ένας από τους ισχυρότερους παράγοντες για την πράσινη ενεργειακή μετάβαση στην Ευρώπη, ειδικά στον τομέα βιομηχανικού εξηλεκτρισμού και αποθήκευσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Σε αυτό το πλαίσιο, τονίζει ο κ. Μπισαλάς, «είναι η μοναδική ελληνική εταιρεία που έχει ποτέ προσκληθεί σ' αυτή την περίφημη παγκόσμια σύνοδο κορυφής, όπου οι διευθύνοντες σύμβουλοι των σημαντικότερων εταιρειών στον κόσμο καλούνται να συζητήσουν τις επενδύσεις στη Γαλλία και να ενημερώσουν τους κυβερνητικούς αξιωματούχους για την υποστήριξη που απαιτείται, ώστε να προχωρήσουν σημαντικές επενδύσεις στη χώρα».

Σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με δέκα CEOs και με κύριο θέμα τις επενδύσεις που διευκολύνουν την ενεργειακή μετάβαση, ο διευθύνων σύμβουλος της Sunlight παρουσίασε στον πρόεδρο Μακρόν και τους υπουργούς της γαλλικής κυβέρνησης τα ουσιαστικά επενδυτικά σχέδια του ομίλου στον τομέα αποθήκευσης ενέργειας για ανανεώσιμες πηγές, καθώς και όσον αφορά το λίθιο αλλά και την επέκταση «των υφιστάμενων (και πολύ επιτυχημένων) πωλήσεων και υπηρεσιών μας στη Γαλλία».

Ο Εμανουέλ Μακρόν μοιράστηκε το όραμα και τις απόψεις του για το «ευρωπαϊκό νέο επιχειρηματικό μοντέλο σ' έναν κόσμο που αλλάζει ταχέως», εκβιομηχανίζοντας εκ νέου την Ευρώπη και οδηγώντας σε ουσιαστική καινοτομία, με νέες θέσεις εργασίας υψηλής ποιότητας.

Η Ευρώπη δεν θα μείνει άπραγη αλλά θα κινηθεί για τη δημιουργία δίκαιου περιβάλλοντος για τις επιχειρήσεις και την ανάπτυξη, εν μέσω ενός πολύ ανταγωνιστικού και ενίοτε άδικου εμπορικού περιβάλλοντος από ανταγωνιστικές χώρες, τόνισε ο πρόεδρος Μακρόν, υπογραμμίζοντας ότι η Ευρώπη θα συνεχίσει να οδηγεί την καινοτομία και την κατασκευή τεχνολογίας χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

Η Γαλλία, τα τελευταία πέντε χρόνια έτη, έχει λάβει τα μεγαλύτερα κεφάλαια άμεσων επενδύσεων μεταξύ όλων των χωρών της ΕΕ, επισημάνθηκε. Χάρη στις μεταρρυθμίσεις που εισήγαγε τα τελευταία χρόνια ο πρόεδρος Μακρόν, η χώρα έχει γίνει ακόμη πιο ελκυστικός προορισμός για άμεσες ξένες επενδύσεις. Χθες ανακοινώθηκαν επενδύσεις περίπου 15 δισ. ευρώ.

Ο κ. Μπισαλάς προσθέτει: «Είχα τη μεγάλη χαρά να παρευρεθώ στο Gala που διοργάνωσε ο πρόεδρος Μακρόν και να συνδειπνήσω με τους παγκόσμιους CEOs των Airbus, Manpower, Liebherr, Dassault, Scania και τον υπουργό Άμυνας της Γαλλικής Δημοκρατίας. Τέλος, είχα την ευκαιρία να συναντήσω και να συζητήσω γύρω από τις επενδύσεις με την ιδρύτρια και πρόεδρο της Ardian, του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού fund με 160 δισ. ευρώ υπό διαχείριση, κυρία Dominique Senequier, μεγάλη φίλη της Ελλάδας».

«Εκ μέρους της Sunlight Group και της σπουδαίας ομάδας μας», συμπληρώνει ο Ελληνας CEΟ, «θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα του Choose France Summit και τον πρόεδρο Μακρόν γι' αυτή την ευκαιρία. Ανυπομονούμε να αυξήσουμε σημαντικά τις επενδύσεις μας στη Γαλλία».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v