Aegean Airlines: Σχεδιάζει νέους προορισμούς και προϊόντα

Πτήσεις μεγαλύτερης διάρκειας προανήγγειλε η διοίκηση της Aegean Airlines κατά τη διάρκεια ενημέρωσης στο Ντουμπάι. Ενίσχυση δικτύου σε εξωτερικό και εσωτερικό για τη θερινή περίοδο. 

Aegean Airlines: Σχεδιάζει νέους προορισμούς και προϊόντα

Με την ανάπτυξη νέων προορισμών αλλά και νέων προϊόντων με μεγαλύτερης διάρκειας πτήσεις προς Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αλλά και προς χώρες του Κόλπου, Ινδία και Αφρική, η Aegean Airlines γιορτάζει τα 25 γενέθλιά της. 

Ο νέος τύπος αεροσκάφους στον οποίο επενδύει η εταιρεία θα κάνει πτήσεις μακράς διάρκειας πάνω από πεντέμισι ώρες, θα έχει μικρότερο capacity, υπηρεσίες business και θα προσφέρει δορυφορικό ίντερνετ. 

Όπως ανακοίνωσε από το Ντουμπάι ο διευθύνων σύμβουλος της Αegean Αirlines Δ. Γερογιάννης (φωτ.), οι μακρινές πτήσεις προς Ινδία και Κόλπο είναι προορισμοί που έχουν ζήτηση και αντέχουν: «Είδαμε την ανάγκη και είδαμε ότι μπορούμε να πάμε με ένα νέο προϊόν που δείχνει δυνατότητες να αναπτυχθεί τα επόμενα χρόνια». Οι πτήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο 2026, όταν θα αρχίσουν να παραδίδονται τα τέσσερα νέα αεροσκάφη. 

Η εταιρεία θα συνεχίσει την αναπτυξιακή της πορεία και μέσα στο 2024, όπου αναμένεται να ολοκληρωθεί τόσο η εκπαιδευτική μονάδα που έχει ξεκινήσει από το 2023 όσο και η μετακόμιση της τεχνικής βάσης στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. 

«Είμαστε κοντά στο να εγκαινιάσουμε το νέο κτίριο στο Ελ. Βενιζέλος, μια  σημαντικότατη επένδυση που θα φέρει αξία στην εταιρεία αλλά και στην Ελλάδα. Το νέο κτίριο στο ΔΑΑ είναι ένα σύστημα αποθηκών που όλοι μένουν εντυπωσιασμένοι από την τάξη και την οργάνωση των logistics, ενώ θα έχει και νέα γραφεία που ολοκληρώνονται τον άλλο μήνα», διευκρίνισε ο κ. Γερογιάννης, ο οποίος είπε ότι ήδη έχει εξυπηρετήσει τη βαριά συντήρηση αεροσκαφών τρίτων εταιρειών.  

«Αν δεν υπήρχε το όραμα του Θ. Βασιλάκη και η επιμονή του, δεν θα έφτανε η εταιρεία εδώ που είναι σήμερα. Σημαντική συνεισφορά είχαν σε αυτό και οι μέτοχοι της εταιρείας, ειδικά την πρώτη τετραετία. Η ανθρωπιά είναι αυτή που μας έφερε εδώ», είπε ο κ. Γερογιάννης, ο οποίος πρόσθεσε: «Ανταγωνιζόμαστε μεγάλες εταιρείες. Μόνο στην Αθήνα έχουμε ανταγωνιστές 50 με 60 εταιρείες. Σεβόμαστε τον ανταγωνισμό, δεν τον φοβόμαστε. Πιστεύουμε ότι καταφέραμε να φτάσουμε έως εδώ έτσι. Αυτό που κοιτάμε εδώ και αρκετά χρόνια είναι η επόμενη μέρα». 

Μάλιστα ανέφερε: «Κάνουμε λελογισμένες κινήσεις και αυτό εξασφαλίζει την υγιή μας ανάπτυξη. Είμαστε πολύ κοντά στην ολοκλήρωση του νέου κέντρου εκπαίδευσης  πιλότων και πληρωμάτων, έχοντας ήδη εγκαταστήσει και θέσει σε λειτουργία 4 simulators που εκπαιδεύουν πληρώματα και άλλων εταιρειών». 

Το 2024 η εταιρεία θα προσφέρει 19,5 εκατ. θέσεις σε 47 χώρες, 155 προορισμούς, με ίδιο ποσοστό σε Ελλάδα και εξωτερικό. Το φετινό καλοκαίρι η εταιρεία θα προσφέρει 13,4 εκατ. θέσεις, μια αύξηση της τάξεως του 6%. 

Τον Απρίλιο και τον Μάιο η αύξηση χωρητικότητας έφτασε το 15% και προήλθε από  Σεράγεβο, Παλέρμο, Βίλνιους. Αναφερόμενος ο κ. Γερογιάννης στη Θεσσαλονίκη τόνισε ότι «δυναμώνουν» το αεροδρόμιο φτάνοντας τους 20 προορισμούς, διατηρώντας, όπως και στο ΔΑΑ, και θερινούς προορισμούς τον χειμώνα.

Από την πλευρά της η Πέπη Σταμάτη, αναπληρώτρια διευθύντρια εμπορικής πολιτικής και δικτύου της Aegean, υποστήριξε ότι η εταιρεία διένυσε έναν καλό χειμώνα με αύξηση θέσεων 6% και μέση πληρότητα 81%. Η αύξηση στην επιβατική κίνηση του εξωτερικού έφτασε το 15% ενώ η μέση πληρότητα το 81%.

Όπως τόνισε, οι πτήσεις για Μπιλμπάο, Ταλίν και Τσισνάου συνεχίστηκαν και τον χειμώνα, με πληρότητα 80%.  Αναφερόμενη στον Μάιο, τον χαρακτήρισε έναν πολύ καλό μήνα καθώς περιλάμβανε και το ορθόδοξο Πάσχα, ενώ αποκάλυψε ότι το Μαρόκο ήταν ο νούμερο ένα προορισμός, με πληρότητα 100%. 

Όσον αφορά το καλοκαιρινό πρόγραμμα, επεσήμανε ότι υπάρχει αυξημένη ζήτηση, που φτάνει στο επίπεδο  του 2019. Για να ενισχύσει αυτή την πορεία η Aegean προχώρησε χθες σε προσφορά για οικογένειες με δωρεάν τη μεταφορά μωρών και έκπτωση 60% για τη μεταφορά παιδιών έως 13 ετών. 

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Ράσογλου, διευθυντής δικτύου και Αεροπορικών  Συνεργασιών, τόνισε ότι η εταιρεία αναπτύσσεται προς Δυτική Ευρώπη και νέες αγορές προς την Ανατολή. «Το 2024 είναι μια χρονιά που το υπάρχον δίκτυο μεγαλώνει. Επενδύουμε σε υφιστάμενα δρομολόγια αλλά ταυτόχρονα μεγαλώνουμε με νέους προορισμούς και αγορές που δείχνουν καινούργια δυναμική όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Σαουδική Αραβία και κάνουμε συνεργασίες με την Emirates», είπε και πρόσθεσε ότι το 2024 η εταιρεία θα προσφέρει 19,5 εκατ. θέσεις και θα επιχειρεί σε 47 χώρες και 155 προορισμούς. Το καλοκαιρινό πρόγραμμα θα προσφέρει 13,4 εκατ. θέσεις, αύξηση 6% που παρατηρείται καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς. 

«Αγορές όπου επενδύουμε, είναι η Κύπρος, η Τουρκία, η Ιταλία και περιοχή της Ιβηρικής Χερσονήσου», κατέληξε.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v