Μητσοτάκης: Οι κρίσεις για το Μάτι δεν είναι τελεσίδικες

«Τα αδικήματα της συγκεκριμένης υπόθεσης κρίθηκαν με βάση ένα ευμενέστερο πλαίσιο που ίσχυε επί ΣΥΡΙΖΑ. Αν κρίνονταν επί του δικού μας πλαισίου θα ήταν αυστηρότερες οι ποινές». Επίθεση σε μείζονα και ελάσσονα αντιπολίτευση.

Μητσοτάκης: Οι κρίσεις για το Μάτι δεν είναι τελεσίδικες

Τις ποινές που ανακοινώθηκαν για το Μάτι σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής. Η δικαστική απόφαση, όπως είπε, εκδόθηκε «ύστερα από 6 ολόκληρα χρόνια και μάλιστα εν μέσω διαμαρτυριών, η χρονοτριβή ανοίγει πάντοτε τον δρόμο της αμφιβολίας. Τα αδικήματα της συγκεκριμένης υπόθεσης κρίθηκαν με βάση ένα ευμενέστερο πλαίσιο που ίσχυε επί ΣΥΡΙΖΑ. Αν κρίνονταν επί του δικού μας πλαισίου θα ήταν αυστηρότερες οι ποινές. Υπήρξε αργοπορία και αυτό είναι κάτι που δικαιώνει το παρόν νομοσχέδιο. Η εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη είναι κάτι που δεν πρέπει να τραυματιστεί, γιατί είναι η ίδια που έχει τα θεσμικά αντίβαρα να θεραπεύσει τυχόν αστοχίες της, όπως έδειξε με την αντίδρασή της η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου».

Οι κρίσεις για το Μάτι, τόνισε ο πρωθυπουργός, «δεν είναι οριστικές και τελεσίδικες, μπορούν, εφόσον η ίδια η Δικαιοσύνη το κρίνει, να επανεξεταστούν με τρόπο νόμιμο. Θα πρέπει να περιμένουμε, με την παρότρυνση οι εθνικές τραγωδίες να μη γίνονται κομματικά εργαλεία με δύο μέτρα και δύο σταθμά».

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι «επιμένει να δυσφημεί τη χώρα στο εξωτερικό. Ήλπιζα ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα μπορούσε να σηματοδοτεί μια νέα αρχή. Με λύπη διαπιστώνω την άρνηση της αντιπολίτευσης».

Για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Λέει συνεχώς "όχι" σε όλα, μιλά για δημοκρατία όταν ξέχασε -λέει- να καταθέσει υπόμνημα κατά των διαδόχων του φασισμού, από την άλλη εξακολουθεί να μοιράζει ακοστολόγητες υποσχέσεις. Ο αρχηγός σας τις τελευταίες μέρες φρόντισε να φορτώσει τον προϋπολογισμό με 15 δισ. τον χρόνο. Δεν μας λέτε και πόσους φόρους συνεπάγονται όλα αυτά. Αυτός ο απολιτικός λαϊκισμός που λανσάρετε, οδηγεί σε νέα χρεοκοπία».

Απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε: «Κύριε Ανδρουλάκη, είχα μεγαλύτερες προσδοκίες από το κόμμα σας, το ΠΑΣΟΚ. Όλα όσα συζητάμε σήμερα τα επιδίωξαν οι αρχηγοί σας, με τελευταίο τον Γιώργο Παπανδρέου. Εσείς θέλετε να σπάτε αυτή την παράδοση. Αναρωτιέμαι πώς ένα κόμμα αποδεικνύεται τόσο οπισθοδρομικό».

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του «που πάνω από 200.000 συμπολίτες μας ενεγράφησαν τελικά στην πλατφόρμα για την επιστολική ψήφο. Φαντάζομαι, όταν έρθει στην ολομέλεια, να αξιοποιηθεί και στις εθνικές εκλογές το 2027, δεν θα είστε αντίθετοι», είπε προς τους αρχηγούς των κομμάτων της μειοψηφίας.

Επιπρόσθετα, διαπίστωσε ότι «διαμορφώνεται ένα κοινοβουλευτικό σκηνικό που δεν αντιστοιχεί στις ανάγκες της χώρας. Οι πολίτες θα περίμεναν να καταθέσουν όλα τα κόμματα θέσεις στην κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού και της προσέγγισης με τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη. Οι πολίτες περιμένουν από μας προτάσεις για το αύριο της Ελλάδος και της Ευρώπης και όχι μια επανάληψη του τεχνητού διχασμού που τόσο ακριβά πληρώσαμε στο παρελθόν».

Η αποχή από τις εκλογές, τόνισε, «θα είναι ήττα για όλους, ενώ μια ενδεχόμενη στροφή προς τα άκρα θα γίνει κερκόπορτα για νέες περιπέτειες. Ας αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας, δεν έχουμε άλλα περιθώρια για άλλες αστήρικτες κατηγορίες κατά πολιτικών αντιπάλων. Δεν χρειαζόμαστε εμπόρους του πατριωτισμού ούτε ιδιοκτήτες της πίστης μας. Η πολιτική διαφωνία δεν μπορεί να γίνει ξεδιάντροπη συνωμοσία. Όσο για τους εμπόρους της πίστης, νομίζω ότι η Εκκλησία απάντησε πολύ καλύτερα από μένα. Στο περιβάλλον τοξικότητας εμείς δεν έχουμε εχθρούς, αλλά πολιτικούς αντιπάλους. Το πρώτο ζητούμενο παραμένει η σταθερότητα και η πορεία ανάπτυξης. Σηκώνουμε το γάντι των αληθινών διλημμάτων αυτών των ευρωεκλογών», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι «οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θα επιβεβαιώσουν την εμπιστοσύνη τους στη ΝΔ και στις δικές τους δυνάμεις».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v