Επιμένει στη μάχη της καθημερινότητας ο Μητσοτάκης

Η τακτική της κυβέρνησης στο δρόμο προς τις κάλπες. Προτάσσει το διακύβευμα της σταθερότητας ο πρωθυπουργός. Η στάση απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ.

Επιμένει στη μάχη της καθημερινότητας ο Μητσοτάκης

Μετά την… παρένθεση της Άγκυρας και της συνάντησής του με τον Ταγίπ Ερντογάν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε στους έντονους προεκλογικούς ρυθμούς. Περιοδείες, στοχευμένες δημόσιες παρεμβάσεις και με έμφαση στην καθημερινότητα των πολιτών, ο πρωθυπουργός εμφανίζεται ικανοποιημένος από την ανταπόκριση του κόσμου και αισιόδοξος για το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα.

Χθες, περιόδευσε στη Θράκη, ενώ επόμενοι σταθμοί του αύριο θα είναι και πάλι στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα η Πέλλα και η Ημαθία. Η μάχη της… Μακεδονίας, άλλωστε, είναι ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα της Πειραιώς, που τελευταία βλέπει τα γαλάζια ποσοστά να έχουν ανέβει σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες, αλλά ασφαλώς να επιδέχονται περαιτέρω βελτίωσης.

«Εστιάζουμε στα πραγματικά προβλήματα των πολιτών, αγωνιζόμαστε κάθε μέρα για να κάνουμε τη δική σας καθημερινότητα καλύτερη», δήλωσε ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι «οι αποφάσεις οι οποίες τελικά επηρεάζουν τη ζωή μας λαμβάνονται στην Ευρώπη». Έφερε ως χαρακτηριστικά παραδείγματα το μεταναστευτικό, όπου «εξασφαλίσαμε παραπάνω πόρους, ενώ το καινούριο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο είναι απολύτως ευθυγραμμισμένο με τις ελληνικές προτεραιότητες», καθώς και τη δημιουργία του Ταμείου Ανάκαμψης. «Από αυτό το χρηματοδοτικό εργαλείο η Ελλάδα εξασφάλισε πρόσθετα 36 δισ. ευρώ. Είναι χρήματα που ήδη επενδύονται σε ολόκληρη την επικράτεια και που θα συμβάλουν σημαντικά στο να υποστηρίξουμε την αναπτυξιακή δυναμική της οικονομίας μας», σημείωσε.

Με αφορμή την επιχείρηση της Αστυνομίας στην κατάληψη της Νομικής Αθηνών, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην έμπρακτη επιβολή του νόμου και της τάξης «και εντός του δημόσιου πανεπιστημίου», στοχεύοντας στην ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών, που τόσο δοκιμάστηκε τελευταία.

«Καινούρια αντίληψη»

Αντίστοιχο μήνυμα για το ενδιαφέρον της κυβέρνησης και στον πολύπαθο τομέα της υγείας εξέπεμψε κατά την επίσκεψή του στο νέο Γενικό Νοσοκομείο της Κομοτηνής που θα έχει δυναμικότητα 165 κλινών και θα αντικαταστήσει το «Σισμανόγλειο», ένα από τα παλαιότερα εν λειτουργία νοσοκομεία της χώρας. «Το ζήτημα δεν είναι μόνο το κτίριο, αλλά μια τελείως καινούρια αντίληψη για τον τρόπο λειτουργίας του νοσοκομείου. Δεν αναφέρομαι μόνο στην ψηφιακή του διάσταση αλλά σε μία τελείως διαφορετική αντίληψη για τις σχέσεις του ιατρικού προσωπικού με τους ασθενείς», ανέφερε ο πρωθυπουργός, ο οποίος πρωταγωνιστεί στο πρώτο διαφημιστικό σποτ της ΝΔ για τις ευρωεκλογές.

Πολλά επενδύει ο κ. Μητσοτάκης στο βασικό δίλημμα που θέτει στους ψηφοφόρους και σχετίζεται με την ανάγκη διατήρησης της σταθερότητας στον τόπο. «Η ΝΔ πρέπει να είναι ενισχυμένη από αυτές τις κάλπες, δυνατή, να μην υπάρξει καμία αμφισβήτηση από κάποιους που θέλουν να στήσουν ένα δημοψήφισμα κατά εμού προσωπικά. Δεν έχουν πρόταση, θέλουν να φύγει ο Μητσοτάκης. Όταν τους ρωτάς τι θα γίνει μετά, ακούς σιωπή. Τα πολιτικά συμπεράσματα από αυτές τις εκλογές είναι πολύ σημαντικό να ενισχύσουν το μήνυμα των εθνικών εκλογών», είπε, απευθυνόμενος σε πολίτες.

Όσον αφορά τη στάση απέναντι στην αντιπολίτευση και δη στον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τα προεκλογικά σποτάκια της Κουμουνδούρου που είδαν το φως, στο Μέγαρο Μαξίμου κάνουν λόγο για μια «αντιγραφή της καμπάνιας του ΣΥΡΙΖΑ του 2023: όλα είναι "μαύρα", η Ελλάδα είναι μία διαλυμένη χώρα και η λύση είναι να ξοδέψουμε πολλά περισσότερα χρήματα. Αυτή η συνταγή δοκιμάστηκε το 2023 και απέτυχε παταγωδώς. Κάποιοι φαίνεται ότι δεν μαθαίνουν από τα λάθη τους», τονίζουν. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v