Ερευνα Κομισιόν για «πράσινο ξέπλυμα» σε 20 αεροπορικές εταιρείες

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενημέρωσε γραπτώς τις αεροπορικές εταιρείες και τις αντίστοιχες εθνικές αρχές προστασίας του καταναλωτή.

Ερευνα Κομισιόν για «πράσινο ξέπλυμα» σε 20 αεροπορικές εταιρείες

Οι ευρωπαϊκές αρχές ξεκίνησαν έρευνα σε 20 αεροπορικές εταιρείες για δυνητικά ψευτοοικολογική συμπεριφορά, συμπεριλαμβανομένων και ισχυρισμών για πρακτικές που αντισταθμίζουν τη ρύπανση που προκαλούν τα αεροσκάφη. 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενημέρωσε γραπτώς τις αεροπορικές εταιρείες και τις αντίστοιχες εθνικές αρχές προστασίας του καταναλωτή, επισημαίνοντας διάφορους δυνητικά παραπλανητικούς οικολογικούς ισχυρισμούς. 

Οι αεροπορικές εταιρείες που είναι ύποπτες για «πράσινο ξέπλυμα» (greenwashing) δεν κατονομάζονται αλλά οι εθνικές αρχές που εμπλέκονται είναι του Βελγίου, της Ολλανδίας, της Νορβηγίας και της Ισπανίας. 

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, οι ανησυχίες της Κομισιόν επικεντρώνονται στον ισχυρισμό ότι οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα των αεροσκαφών μπορούν να αντισταθμιστούν από περιβαλλοντικά έργα ή τη χρήση πιο βιώσιμων καυσίμων, τα οποία ρυπαίνουν λιγότερο από την κηροζίνη. 

«Οι αεροπορικές πρέπει να διευκρινίσουν αν οι ισχυρισμοί αυτοί μπορούν να αποδειχθούν στη βάση επιστημονικών τεκμηρίων» τόνισε η Κομισιόν. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v