Τουρκία μαζί με Ν. Αφρική στο Διεθνές Δικαστήριο κατά του Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ Χακάν Φιντάν ανακοίνωσε την απόφαση να ενταχθεί στην υπόθεση την οποία ξεκίνησε η Νότια Αφρική καθώς η Άγκυρα ενισχύει τα μέτρα κατά του Ισραήλ για την επίθεσή του στη Γάζα. «Το Ισραήλ σκοτώνει συστηματικά χιλιάδες αθώους», δήλωσε.

Τουρκία μαζί με Ν. Αφρική στο Διεθνές Δικαστήριο κατά του Ισραήλ

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν δήλωσε σήμερα ότι η Τουρκία αποφάσισε να υποβάλει την αίτησή της για επίσημη παρέμβαση στην υπόθεση γενοκτονίας που έχει καταθέσει η Νότια Αφρική εναντίον του Ισραήλ στο Διεθνές Δικαστήριο.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα ο Φιντάν ανακοίνωσε την απόφαση να ενταχθεί στην υπόθεση την οποία ξεκίνησε η Νότια Αφρική καθώς η Άγκυρα ενισχύει τα μέτρα κατά του Ισραήλ για την επίθεσή του στη Γάζα, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 35.000 ανθρώπους και την οποία πραγματοποίησε μετά την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

"Καταδικάσαμε τον φόνο αμάχων στις 7 Οκτωβρίου. Αλλά το Ισραήλ σκοτώνει συστηματικά χιλιάδες αθώους Παλαιστίνιους και καθιστά ακατοίκητη μια ολόκληρη κατοικημένη περιοχή και αυτό είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, απόπειρα γενοκτονίας και εκδήλωση γενοκτονίας", είπε ο Φιντάν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Αυστριακό ομόλογό του.

Αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών είπε ότι η Τουρκία δεν έχει ακόμη υποβάλει την επίσημη αίτηση στο Διεθνές Δικαστήριο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v