Ισραήλ: Σκοτώσαμε δεκάδες τρομοκράτες της Χαμάς στην Τζαμπαλίγια

Θολή η εικόνα στην ανατολική Ράφα. Οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν δεχτεί σφοδρή κριτική από ΗΠΑ και Αίγυπτο για τις επιχειρήσεων τους στην περιοχή.

Ισραήλ: Σκοτώσαμε δεκάδες τρομοκράτες της Χαμάς στην Τζαμπαλίγια

Ο Ισραηλινός Στρατός ανακοίνωσε πως εδώ και δύο μέρες η Μεραρχία 98 είχε σκοτώσει δεκάδες μαχητές της Χαμάς στην Τζαμπαλίγια της βόρειας Γάζας, μεταδίδει η Jerusalem Post.

Παρόλο που το διάστημα από το Σάββατο έως και τη Δευτέρα σημειώθηκαν ήπιες μάχες στο βόρειο και νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα, τόσο χθες Τρίτη, όσο και σήμερα, Τετάρτη οι δυνάμεις του Τελ Αβίβ σκότωσαν πιθανώς 100, αν όχι περισσότερους, μαχητές της Χαμάς τόσο στη Τζαμπαλίγια όσο και στη Ράφα, ενώ ηπιότερες μάχες σημειώθηκαν και στη Ζεϊτούν.

Σε μια από τις μάχες στη Τζαμπαλίγια μάλιστα ο στρατός δήλωσε ότι εξοντώθηκε ο πυρήνας της Χαμάς.

Ως προς την κατάσταση στην ανατολική Ράφα, η εικόνα δεν είναι σαφής πιθανότατα εξαιτίας των σφοδρών επικρίσεων που έχει δεχτεί ο IDF για τις επιχειρήσεις του στην περιοχή από ΗΠΑ και Αίγυπτο. Ωστόσο ο στρατός γνωστοποίησε ότι καταστράφηκαν «εγκαταστάσεις τρομοκρατών» όπως κέντρα εκπαίδευσης της Χαμάς στην ανατολική Ράφα. Επίσης στοχοποιήθηκαν δεκάδες εκτοξευτές ρουκετών, χώροι αποθήκευσης όπλων, σημεία επιφυλακής και κέντρα διοίκησης.

Ο Ισραηλινός Στρατός είχε κηρύξει την Τζάμπλια και τη βόρεια Γάζα υπό τον επιχειρησιακό έλεγχό του τον Ιανουάριο, αλλά στα μέσα Μαρτίου, επέστρεψε και εισέβαλε ξανά στο νοσοκομείο αλ-Σίφα στη Γάζα. Τέλος το Σάββατο ξεκίνησε η επιχείρηση εκκένωσης 100.000-150.000 Παλαιστίνιους αμάχους από την Τζαμπαλία, ώστε να ξεκινήσει εκ νέου επιχειρήσεις κατά της Χαμάς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v