Στο «πράσινο» οι ευρωαγορές με ώθηση από την BoE

To σινιάλο της Τράπεζας της Αγγλίας για επικείμενη μείωση επιτοκίων διατήρησε σε θετικό έδαφος τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Στο +0,3% το Λονδίνο, στο +0,7% το Παρίσι, στο +1% η Φρανκφούρτη.

Στο «πράσινο» οι ευρωαγορές με ώθηση από την BoE

Οι ευρωπαϊκές μετοχές σημείωσαν νέο υψηλό σήμερα Πέμπτη, μετά και την απόφαση της Τράπεζας της Αγγλίας να κρατήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, ανεβάζοντας τα στοιχήματα για μειώσεις επιτοκίων.

Ο περιφερειακός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,19%. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ανέβηκε 0,33%, στο Παρίσι ο CAC 40 κατέγραψε κέρδη 0,69%, ενώ στη Φρανκφούρτη ο DAX κινήθηκε υψηλότερα 1,02%. Κέρδη και στο Μιλάνο, ενώ εξαίρεση με μικρή υποχώρηση αποτέλεσε το ισπανικό χρηματιστήριο στη Μαδρίτη.

«Εάν ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίσει να έχει πτωτική τάση, η αισιοδοξία για μείωση των επιτοκίων το καλοκαίρι θα αυξηθεί», δήλωσε ο Tom Hopkins, ανώτερος διευθυντής χαρτοφυλακίου στην BRI Wealth Management.

Ο κλάδος εξορύξεων, πετρελαίου και φυσικού είχε απόδοση +0,9%, ενώ οι κλάδοι αυτοκινήτων, ταξιδιών και αναψυχής σημείωσαν αντίστοιχη υποχώρηση. Οι αγορές σε Δανία, Φινλανδία, Νορβηγία, Σουηδία και Ελβετία ήταν κλειστές λόγω αργίας.

Η ισπανική τράπεζα Sabadell έκανε άλμα 3% αφού η ανταγωνιστική BBVA υπέβαλε προσφορά εξαγοράς αξίας 12,23 δισεκατομμυρίων ευρώ απευθείας στους μετόχους, παρότι το διοικητικό συμβούλιο της πρώτης είχε ήδη απορρίψει την πρόταση. Οι μετοχές της BBVA υποχώρησαν 6%.

Η δημοσίευση των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ την προσεχή εβδομάδα θα είναι πιθανότατα το επόμενο «σημαντικό σημείο δεδομένων για την αγορά», δήλωσε η Marija Veitmane, ανώτερη στρατηγική στρατηγικής πολλαπλών περιουσιακών στοιχείων στην State Street Global Markets.

Στις αγορές εμπορευμάτων, σε ανοδική τροχιά παραμένει το πετρέλαιο. Η τιμή του Brent ενισχύεται 0,19% στα 83,74 δολ. ανά βαρέλι και η τιμή του αργού WTI σημειώνει άνοδο 0,25% στα 79,19 δολάρια. Αντίστοιχα, η τιμή του χρυσού κινείται υψηλότερα 0,68% στα 2.338 δολ./oz.

Επιπλέον, το ευρώ ενισχύθηκε 0,2% έναντι του δολαρίου, στο 1,0753 δολ., και 0,1% έναντι της στερλίνας, στις 0,8609 λίρες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v