Διστακτική άνοδος στη Wall Street

Σε θετικό έδαφος η αμερικανική αγορά, με τα στοιχεία για την αγορά εργασίας και τα αποτελέσματα τριμήνου στο επίκεντρο. Στο 4,5% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Μικρή άνοδος για το Brent. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του γεν. Boυτάει 9% η Airbnb.

Διστακτική άνοδος στη Wall Street

Με ήπια θετικά πρόσημα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, μετά τα στοιχεία για τα επιδόματα ανεργίας και ενώ το ενδιαφέρον των επενδυτών παραμένει στραμμένο στα εταιρικά αποτελέσματα.

O Dow Jones ενισχύεται 0,42% στις 39.217 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,17 υψηλότερα στις 16.333 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,27% στις 5.201 μονάδες. 

Την Τετάρτη ο Dow Jones κατέγραψε την έκτη διαδοχική ανοδική συνεδρίαση ενώ ο S&P 500 έκλεισε σε αρνητικό έδαφος για πρώτη φορά στις τελευταίες πέντε συνεδριάσεις.

«Πιθανότατα απλά βλέπουμε να εξασθενεί μέρος του ενθουσιασμού που υπήρχε στην αρχή του έτους», δήλωσε ο Τζόζεφ Μπράουν, CEO της Ritholtz Wealth Management στο Closing Bell. «Ο Απρίλιος ήταν ο χειρότερος μήνας που έχουμε δει εδώ και καιρό και πιστεύω ότι ήταν προπομπός κάποιων αντιδράσεων που βλέπουμε τώρα για τα εταιρικά αποτελέσματα», πρόσθεσε. 

Οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας αυξήθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο, στέλνοντας τις αποδόσεις των ομολόγων χαμηλότερα και ενισχύοντας τις προσδοκίες ότι η Fed θα προχωρήσει σε μείωση επιτοκίων. 

Ειδικότερα, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας αυξήθηκε κατά 22.000, στις 231.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 4 Μαΐου. Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο στις 214.000.

Στο ταμπλό, βουτιά 9% πραγματοποιεί η μετοχή της Airbnb καθώς το αδύναμο guidance επισκίασε τα υψηλότερα των προβλέψεων κέρδη. 

Η μετοχή της Warner Bros Discovery βουτάει 4,4%, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου που ήταν κατώτερα των προβλέψεων. 

Απώλειες 7,5% σημειώνει η μετοχή της Arm. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο σημειώνει οριακή άνοδο 0,5% στα 83,7 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει κέρδη 0,03% στα 2.322 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,075 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου διαμορφώνεται στο 4,5%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v