Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Αύξηση κεφαλαίου εξετάζει η διοίκηση

Κλείνει την πόρτα στη ΔΕΗ ο υπουργός Ανάπτυξης εν όψει της συζήτησης της Επιχείρησης για νέες αυξήσεις τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος, προκειμένου να χρηματοδοτείται ένα μέρος του business plan της έως το 2014.

ΔΕΗ: Αύξηση κεφαλαίου εξετάζει η διοίκηση
Αναδιαμορφώνεται το στρατηγικό  σχέδιο της ΔΕΗ σε δύο σημεία, σύμφωνα με πληροφορίες από τη διοίκηση της εταιρίας. Οι αλλαγές αφορούν σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου προκειμένου να χρηματοδοτηθούν οι νέες επενδύσεις, καθώς και στον αριθμό της μεσοσταθμικής αύξησης των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος κατά την περίοδο 2009 - 2014.

Επιπλέον,  ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Χρήστος Φώλιας κλείνει την πόρτα στη ΔΕΗ εν όψει της συζήτησης της Επιχείρησης για νέες αυξήσεις τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος, προκειμένου να χρηματοδοτείται ένα μέρος του business plan της έως το 2014.

Στο περιθώριο της συνέντευξης που δόθηκε πριν από λίγο στο ΥΠΑΝ, ο κ. Φώλιας ερωτηθείς για το ενδεχόμενο αυτό, δήλωσε πως "ισχύει ό,τι έχουμε πει και ό,τι έχουμε υπογράψει. Η ΔΕΗ μπορεί να εισηγείται, ο υπουργός αποφασίζει".

Στο μεταξύ, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία πριν από λίγο από το Δ.Σ. της ΔΕΗ το business plan της Επιχείρησης. Από τα 11 μέλη του διοικητικού συμβουλίου ήταν παρόντα 7 και τα υπόλοιπα είχαν δώσει εξουσιοδοτήσεις. Απήχε από την ψηφοφορία ένας εκπρόσωπος των εργαζομένων και ένας εκπρόσωπος της ΟΚΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη ΔΕΗ, αναδιαμορφώνεται το στρατηγικό της σχέδιο σε δύο σημεία, που έχουν να κάνουν με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Επιχείρησης, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν οι νέες επενδύσεις, καθώς και με τον αριθμό της μεσοσταθμικής αύξησης των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος κατά την περίοδο 2009 - 2014.

Περισσότερες λεπτομέρειες σε αυτή τη φάση δεν δόθηκαν.

Εν τω μεταξύ, κύκλοι της ΔΕΗ διαψεύδουν κατηγορηματικά φήμες που κυκλοφόρησαν για παραίτηση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου, κ. Τάκη Αθανασόπουλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v