Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Commercial Value: ΑΜΚ 79,4 εκ. ευρώ ζητά η ΕΠΕΙΑ

Σε αύξηση κεφαλαίου κατά 79,4 εκατ. ευρώ υποχρεώνει η Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (Επ.Ε.Ι.Α) την Commercial Value. Παράλληλα, δεσμεύει περιουσιακά στοιχεία και τραπεζικούς λογαριασμούς.

Commercial Value: ΑΜΚ 79,4 εκ. ευρώ ζητά η ΕΠΕΙΑ
Σε αύξηση κεφαλαίου κατά 79,4 εκατ. ευρώ υποχρεώνει η Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (Επ.Ε.Ι.Α) την Commercial Value επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ του Euro2day ενώ δεσμεύει τα περιουσιακά της στοιχεία, τους τραπεζικούς της λογαριασμούς και τα στοιχεία που διαθέτει η εταιρεία σε ασφαλιστική τοποθέτηση.

Ειδικότερα η Επ.Ε.Ι.Α επιβάλει στην ασφαλιστική να της υποβάλλει πρόγραμμα βραχυπρόθεσμης χρηματοδότησης και οικονομικής ανασυγκρότησης ως τις 18/1/2010 και να το έχει υλοποιήσει στην κατά το νόμο προθεσμία των δύο μηνών.

Συγκεκριμένα η Commercial πρέπει μέχρι τις 18-1-2010 να λάβει απόφαση περί αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου και να γνωστοποιήσει στην ΕΠ.ΕΙ.Α τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που θα συμμετέχουν.

Μέχρι 18-2-2010 να προβεί στην καταβολή, αποκλειστικά σε μετρητά, του ποσού της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου για την υλοποίηση του προγράμματος βραχυπρόθεσμης χρηματοδότησης και οικονομικής ανασυγκρότησης, το συνολικό ύψος του οποίου ανέρχεται σε 79.400.151,93 ευρώ (58.256.867,44 + 21.143.284,49 ευρώ).

Εν συνεχεία θα πρέπει να καταθέσει το προϊόν της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου σε τραπεζικό λογαριασμό, τηρούμενο αποκλειστικά σε πιστωτικό ίδρυμα εδρεύον στην Ελλάδα, ο οποίος (λογ/σμός) θα γνωστοποιηθεί στην ΕΠ.Ε.Ι.Α. με το πρόγραμμα βραχυπρόθεσμης χρηματοδότησης και οικονομικής ανασυγκρότησης.

Εφόσον η Εταιρεία υλοποιήσει επιτυχώς, κατά τα ως άνω, το πρόγραμμα βραχυπρόθεσμης χρηματοδότησης και οικονομικής ανασυγκρότησης, η ΕΠ.Ε.Ι.Α με απόφασή της δύναται να άρει την επιβληθείσα απαγόρευση ελεύθερης διάθεσης του προϊόντος της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, υπό τον όρο η Εταιρεία να αποστέλλει ενημέρωση σε τρίμηνη βάση για την χρήση του εν λόγω ποσού.

Επιπλέον η ΕΠΕΙΑ επιβάλει την μέχρι και 18/1/2010 ολοκλήρωση της μεταφοράς των επενδυμένων κεφαλαίων της Commercial σε αμοιβαία κεφάλαια των εταιριών ABERDEEN & AVIVA συνολικού ποσού 5.941.276,03 Ευρώ από το Λουξεμβούργο στην ημεδαπή Τράπεζα και θεματοφύλακα αξιών της, Aspis Bank.

Η ΕΠΕΙΑ αποφάσισε να μην αποδέχεται ως στοιχεία ασφαλιστικής τοποθέτησης τα ακίνητα που κατέχει η Commercial στη Ρουμανία ενώ διαπίστωσε ότι 14,9 εκατ. ευρώ από τα εσωτερικά μεταβλητά της δεν βρίσκονται στην άμεση διάθεση και διαχείριση της ασφαλιστικής και επομένως συνιστούν έλλειμμα φερεγγυότητας και ισόποση μείωση ασφαλιστικής τοποθέτησης.

Και για τις δύο υποθέσεις το Δ. Σ της ΕπΕΙΑ παρείχε εξουσιοδότηση στη δικηγόρο της Νομικής Υπηρεσίας της ΕΠ.Ε.Ι.Α. κα Ανθή Σόμπολου να συντάξει, υπογράψει και καταθέσει ανακοίνωση στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Οι αποφάσεις της ΕΠΕΙΑ δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v