Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Bank: Διάθεση ενημερωτικού δελτίου για ΑΜΚ

Το Ενημερωτικό Δελτίο για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έδωσε στη δημοσιότητα η Alpha Bank. Η κάλυψη, οι προμήθειες του ΔΝΤ και οι εγγυήσεις. Οι κρίσιμες ημερομηνίες

Alpha Bank: Διάθεση ενημερωτικού δελτίου για ΑΜΚ
Το ενημερωτικό δελτίο για την ΑΜΚ εξέδωσε η Alpha Bank. Όπως είναι γνωστό, αυτή θα πραγματοποιηθεί:

(i) Με καταβολή μετρητών έως 550 εκατ. ευρώ και με έκδοση και διάθεση έως και 1.250.000.000 νέων, κοινών, ονομαστικών μετά ψήφου άυλων μετοχών της τραπέζης ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ η κάθε μία και τιμής διαθέσεως 0,44 ευρώ ανά μετοχή (και ειδικότερα, για το ποσό έως 457,1 εκατ. ευρώ με την άσκηση δικαιωμάτων προτιμήσεως υπέρ των παλαιών μετόχων με αναλογία 1,944456 νέες μετοχές προς μία (1) παλαιά και δικαιώματος προεγγραφής, ενώ για το
υπόλοιπο ποσό έως 92,9 εκατ. ευρώ με τη διάθεση νέων κοινών, ονομαστικών μετά ψήφου άυλων μετοχών από το διοικητικό συμβούλιο με ιδιωτική τοποθέτηση και περιορισμό των δικαιωμάτων προτιμήσεως).

(ii) Με εισφορά ομολόγων κυριότητας του Ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) και εκδόσεως του Eυρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και διάθεση νέων, κοινών, ονομαστικών άυλων μετά ψήφου μετοχών της τραπέζης ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ η κάθε μία και τιμής διαθέσεως 0,44 ευρώ ανά μετοχή, για το υπόλοιπο ποσό, χωρίς τη χορήγηση δικαιωμάτων προτιμήσεως, ώστε να καλυφθούν οι συνολικές κεφαλαιακές ανάγκες της τραπέζης.

Συνολικά θα εκδοθούν 10.388.636.364 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ και τιμής διαθέσεως 0,44 ευρώ για κάθε νέα μετοχή και θα αντληθούν κεφάλαια ύψους 4.571 εκατ. ευρώ.

Όπως είναι γνωστό, για το μέρος της αυξήσεως με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτιμήσεως ύψους 457,1 εκατ. ευρώ υφίσταται εγγύηση καλύψεως.

Σύνολο δαπανών έκδοσης 225,1 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 153 εκατ ευρώ αφορούν σε προμήθεια του ΤΧΣ που απορρέει από τη σύμβαση προεγγραφής και μόλις 22,9 εκατ. ευρώ αφορούν σε προμήθεια για την εγγύηση κάλυψης της ΑΜΚ με μετρητά.


Οι κρίσιμες ημερομηνίες

Στο πρώτο 15νθήμερο του Ιουνίου αναμένεται να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών της Alpha Bank που θα προκύψουν από την αύξηση κεφαλαίου κατά 4,57 δισ. ευρώ βάσει των ενδεικτικών ημερομηνιών που αναφέρει το ενημερωτικό δελτίο.

Η αποκοπή των δικαιωμάτων προτίμησης της αύξησης αναμένεται να διενηργηθεί στις 13 Μαΐου και στις 17 του ίδιου μήνα θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευσή τους, η οποία προβλέπεται να ολοκληρωθεί στις 27 Μαΐου. Η περίοδος άσκησης των δικαιωμάτων λήγει στις 31/5, ενώ οι νέες μετοχές αναμένεται να πιστωθούν στους δικαιούχους στις 7 Ιουνίου ώστε στις 10 του ίδιου μήνα να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση. Αναλυτικά:

2.5.2013: Έγκριση Ενημερωτικού Δελτίου από το Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Έγκριση από το Δ.Σ. του Χ.Α. για την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των δικαιωμάτων προτίμησης.

9.5.2013: Δημοσίευση ανακοίνωσης για τη διάθεση του Ενημερωτικού Δελτίου.
Δημοσίευση του Ενημερωτικού Δελτίου (ανάρτηση στην ιστοσελίδα της τράπεζας, της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και του Χ.Α.).

Ανακοίνωση στο Ημερήσιο Δελτίο Τιμών του Χ.Α. για την αποκοπή των δικαιωμάτων προτίμησης, την περίοδο άσκησης των δικαιωμάτων στην αύξηση με καταβολή μετρητών, την έναρξη και λήξη διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων.

13.5.2013: Αποκοπή δικαιωμάτων προτίμησης.

15.5.2013: Ημερομηνία προσδιορισμού των δικαιούχων στην Αύξηση Κεφαλαίου (record date).

16.5.2013: Πίστωση από την ΕΧΑΕ των δικαιωμάτων προτίμησης στους λογαριασμούς των δικαιούχων στο Σ.Α.Τ.

17.5.2013: Έναρξη διαπραγμάτευσης και άσκησης δικαιωμάτων προτίμησης.

27.5.2013: Λήξη διαπραγμάτευσης δικαιωμάτων προτίμησης.

31.5.2013: Λήξη περιόδου άσκησης δικαιωμάτων προτίμησης και προεγγραφής.

3.6.2013: Ανακοίνωση στο Η.Δ.Τ. και στην ιστοσελίδα του Χ.Α για την κάλυψη της αύξησης και τη διάθεση τυχόν αδιάθετων μετοχών.

4.6.2013: Έγκριση από το Δ.Σ. του Χ.Α. της εισαγωγής προς διαπραγμάτευση των νέων μετοχών και των Warrants.
Ανακοίνωση στο Η.Δ.Τ. και στην ιστοσελίδα του Χ.Α. για την ημερομηνία ενάρξεως διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών της τράπεζας.

7.6.2013: Πίστωση από την ΕΧΑΕ των μετοχών και των Warrants στους λογαριασμούς των δικαιούχων στο Σ.Α.Τ.

10.6.2013: Έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών και των Warrants.

Δείτε αναλυτικά το Ενημερωτικό Δελτίο ενώ η ανακοίνωση για την ημερομηνία αποκοπής των Δικαιωμάτων Προτίμησης, δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v